O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
garnituri

Garnitura de Morcovi copti la cuptor

garnitura-de-morcovi-copti-la-cuptor
Azi am pregatit Cotlet de porc glazurat cu otet balsamic iar ca si garnitura am facut morcovi copti.
M-am gandit sa prezint retetele separat deoarece morocvi astfel copti in cuptor sunt o garnitura perfecta pentru orice alt preparat. Daca ii incercati o sa va indragostiti de ei.

Ingrediente:

15 morcovi medii mici
zeama de la o lamaie
1 lingura de zahar
2-3 linguri de patrunjel tocat
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper optional.

Mod de preparare:

Curatati morcovii apoi taiatii in jumatate pe lungine si punetii intr-un castron mare. Tocati partunjelul marunt si lasati-l deoparte.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Intr-un castronel amestecati uleiul de masline, zeama de lamaie, zaharul, sare si piperul. Turnati compozitoia pste morcovi apoi amestecati bine astfel incat sa ajunfa pe fiecare morcov in parte.

Puneti morcovi pe o tava tapetata cu hartie de copt unul langa altul cu putin spatiu intre ei apoi bagati tava in cuptor pentru 30 -40 de minute in functie de marimea morcovilor.

Dupa ce s-au copt morcovii scoateti tava din cuptor, puneti morcovii pe un platou apoi presarati patrunjel verde deasupra.

Aceasta garnitur o puteti servi alaturi de orice fel de carne sau ca si adaus la salate.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.