O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Gogosele cu ricotta si sos de caramel sarat

gogosele-cu-ricotta-cu-sos-de-caramel-sarat
O bunatate de gogosi rapide, atat va spun resteul ramane sa imi spuneti voi cum sunt dupa ce incercati aceasta delicioasa reteta.

Ingrediente:
pentru gogoselele cu ricotta
1 cana de ricotta
1/4 cana de zahar
1 ou
1 cana de faina
3 linguri de lapte
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir pudra
coaja de la o lamaie
Ulei pentru prajit
Zahar pudra

Pentru caramelul sarat:
50 g unt
220 g zahar brun
250 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le pana cand obtineti un aluat. Daca vi se pare prea moale sau prea tare adauagati faina sau lapte.
Consistenta poate sa difere in functie de ce fel de faina folositi sau cat de stoarsa este ricotta.

Puneti ulei la incins intr-o craticioara sau daca aveti intr-un wok. Folositi 500 ml ulei, gogosile trebuie prajite in baie de ulei incins.

Luati o lingura de supa si un pahar cu apa la indemana. Cand uleiul este aproape incins, bagati lingura in paharul cu apa apoi luati o portie de aluat. Udati-va si mainile cu apa, luati aluatul in mana din lingura si formati o bila.

Formati cateva bile apoi puneti-le in uleiul incins la foc mediu.

Nu puneti foaret multe gogosi odata in ulei pentru ca acesta se va racii iar gogosile vor absorbii foarte mult ulei.

Prajiti gogosile la foc mediu pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Procedati la fel pana cand terminati tot aluatul.

Preparati carameleul astfel:

Combinati intr-o tigaie untul, vanilia cu zaharul si frisca lichida apoi punetit tigaia pe foc si amestecati pana cand zaharul s-a topit. Fierbeti caramelul astfel 5-6 minute din momentul in care zaharul este topit complet si a inceput sa dea in clcot.

Cand este gata puneti caramelul intr-o sosiera si servitil alaturi de gogosile pudrate cu zahar pudra.

Nota
In loc de ricotta se poate folosi si branza de vaci.
In loc de zaharul brun puteti folosi si zahar alb. Zaharul alb trebuie caramelizat mai intai apoi cand ati obtinut o culoare maro auriu adaugati frisca lichida si untul. Fierbeti 1 minut apoi adaugati si vanila si opriti focul. Lasati caramelul sa se raceasca.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.