[adsense float=’left’]Gulab Jamun este un desert indian, gustos si dulce cu aroma de trandafiri.
Ingrediente pentru Gulab:
200 grame Khoya
3 linguri faina de grau
2 linguri lapte caldut
1/4 lingurita cardamon pulbere – optional
1/4 lingurita bicarbonat
ulei pentru prajit
Pentru Sirop:
2 cani apa
1/2 cana zahar
2-3 linguri zeama de lamaie
4 pastai cardamon (intregi)
1 lingurita apa de trandafiri sau esenta de trandafiri
cateva fire de sofran – optional
Mod de preparare:
Koya este o branza obtinuta prin fierberea laptelui pana scade treisferturi din cantitate, reteta am postato separat.
Se face un aluat din ingredientele pentru Gulab, se framanta bine apoi se lasa sa se odihneasca 15 minute. Dupa ce s-a odihnit aluatul se imparte in bucati de marimea unei nuci apoi rulati-le in mana pana obtineti o bila. continuati cu toate bucatile de aluat.
Puneti uleiul intr-o tigaie sau cratita mai adanca, cantitatea de ulei difera de la o tigaie la alta in functie de marime si de marimea bilutelor. Uleiul nu trebuie sa fie foarte incins. puneti bilutele in ulei si prajiti-le pana capata o culoare naronie.
Pentru sirop puneti apa, zaharul, zeama de lamaie, pastaile de cardamon si pentru culoare cateva fire de sofran, lasati sa fiarba 10 minute apoi adaugati apa de trandafiri sau esenta de trandafiri.
Puneti bilutele prajite in sirop.