O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Lasagna cu vinete si dovlecei

lasagna-cu-vinete-si-dovlecei
Toata lumea stie ca Lasagnea este un preparat Italian foarte versatil, se prepară cu nenumarate umpluturi in funcție de zona din care provine. Eu azi vreau să va prezint o varianată cu vinete si dovlecei că tot suntem in sezon.

Ingrdiente:
1 vânata mai maricică
1 dovlecel
1 ceapă
1 ardei gras
4 roșii
1 conservă de roșii cuburi
3-4 catei de usturoi
1 pachet foi de lasagnea
50 ml ulei
200 g cascaval sau motarella
Pentru Sosul bechamel:
un litru de lapte integral,
nucşoară,
5 linguri de unt nesărat,
4 linguri de făină
sare.

Mod de preparare:

Spălati vânata si dovlecelul apoi tăiați cubulete atât vanăta cât și dovlcelul. Stropiți vânata cu un pic de suc de lămâie. curațați ardeiul, ceapa și usturoiul apoi tocațile marunt.

Puneți uleiul într-o cratița la încins, adaugați ceapa, ardeiul, usturoiul și caliti bine până când ceapa devine trenslucida.

Adaugați dovlecelul apoi vânata, roșiile tocate mărunt si un pic de sare. Lăsați sa se călească toate legumele 10 minute apoi adaugați conserva de roșii, mai lasati pe foc pâna când legumele s-au fiert, potrivit de sare si pieper.
Puneți o oală cu apă și sare la fiert.

Până fierbe apa pregătiți sosul bechamel astfel:

Puneți untul la topit într-o tigaie, când s-a topit adaugați făina si prăjiți 5 minute. Adaugați laptele cald puțin câte puțin amestecând continuu să nu se facă gogoloașe.

După ce ați adăugat tot laptele adăugați și nucșoara, lăsati să fiarbă 5 minute.

După ce legumele sunt gata și apa pentru paste fierbe, puneti foile de lasagnea in apa la fiert. Cand sunt de jumatate fierte le scoatei pe un prosop umed.

Ungeti o tava cu unt apoi puneți doua linguri din sosul de legume pe fundul tăvi. Puneți un rând de foi de lasagnea, un rand de legume si un strat din sosul bechamel apoi iar un rand de foi, un rand de legume si unul de sos bechamel.

Socotiți câte randuri de foi de lasagnea veti avea tinand cont ca ultimul rând va fi cu sos bechamel și cascaval ras.

După ce ați terminat de asamblat lasagnea bagați tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Serviti lasagnea calda.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.