Legume marinate la gratar

1054
SHARE
loading...

legume-marinate-la-gratar
Va prezint un platou de legume delicioase de sezon, sanatoase si colorate.
Eu am servit platoul alturi de carnaciori taiati marunt special pentru sotul meu care este un carnivor inrait.

Ingrediente:
2 dovlecei medii feliati rondele
2 ardei verzi feliati
1 ceapa mare
500 g fasole verde
250 g rosii chery taiate in 2
4 carnaciori cabanos optional

Pentru marinata:
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita zaar
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 linguri de busuioc tocat
2 lingurite de oregano

Mod de preparare:

Spalati si taiati legumele astfel:
Dovleceii rondele, ceapa solzisori, ardeiul julien, fasolea in jumatate daca este prea lunga, rosiile in jumatate iar carnaciori de 2-3 cm lungime.

Puneti toate ingredientele pentru marinata intr-un bol si amestecati bine pana cand sarea si zaharul se topeste apoi adaugati legumele. Amestecati bine ca marinata sa ajunga pe toate legumele apoi acoperiti bolul cu folie alimentara si bagati bolul in frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce s-au marinat legumele incalziti o tigaie gril stropita cu ulei. Strecurati marinata apoi puneti legumele pe rand pe gratar. Prajiti pe ambele parti toate legumele apoi scoateti-le pe un platou si serviti-le alaturi de carnaciori prajiti separat sau simple.

loading...