Una dintre tartele mele preferate, nu este forte dulce iar aromaele si texturile se imbina perfect.
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 gr faina, 100 gr unt, 100 gr zahar pudra, 6 linguri apa, 1 ou, 1 esenta vanilie.
Pentru crema de lamaie: 120 g unt, 250 g zahar, 3 oua, 1 albus, 200 ml zeama de lamaie, coaja de la 3 lamai.
Pentru bezea: 2 albusuri, 4 linguri zahar tos.
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul astfel:
Amestecam faina cu zaharul si untul, dupa ce am incorporat untul in faina adaugam oul, esenta de vanilie si apa. Framantam un aluat sfaramicios dar compact. Invelim aluatul intr-o folie si il bagam in frigider pentru 30 de minute.
In timp ce sta aluatul la frigider pregatim crema de lamaie astfel:
Topim untul apoi il lasam sa se raceasca putin. Intr-un bol mai mare care poate fi bagat in cuptorul cu microunde punem ouale si zaharul, amestecam bine apoi adaugati untul, zeama si coaja de lamaie.
Puneti bolul deasupra pe o oala cu apa care fierbe, amestecati continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase.
Cand s-a ingrosat se ia de pe oala cu apa si se strecoara printr-o sita pentru a indeparta coaja de lamaie. Lasti crema sa se raceasca.
Pentru bezea procedam astfel:
Puneti albusurile si zaharul in bolul unui mixer, apoi mixati pana cand obtineti o spuma tare si lucioasa.
Ungeti o forma de briose cu ulei apoi scoateti aluatul din frigider, intindeti o foaie de circa 1 cm grosime si cu ajutorul unui pahar mai mare la gura taiati cercuri de aluat. Cercurile respective le puneti in forma de briose astfel incat sa obtineti o cupa. Dupa ce ati pus aluatul in toate formele puneti cate o lingura din crema de lamaie iar peste crema, cate o lingura de bezea.
Bagati forma in cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute sau pana cand marginile aluatului si bezeaua s-au rumenit usor pe margine.