O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Diete

Obezitatea la copii

obezitatea la copii
[adsense float=’left’]Romania ocupa locul trei la capitolul copii supraponderali, deoarece la noi de mici suntem indemnati sa mancam tot din farfurie, iar indemnurile sunt urmatoarele: “daca lasi mancare in farfurie iti iei dragut urat”, “daca nu mananci tot cand esti in vizita ma faci de ras”, “nu e voie sa lasi in farfurie ca atata rau imi lasi in casa” si multe astfel de replici, nu cred ca este cineva care sa nu le fi auzit.
Daca copilul are falcute si e rotofei bine atunci toata familia e fericita si e mandara. Oricine poate vedea in parcuri, pe starada, in curtea scolii pe zi ce trece tot mai multi copii supraponderali si chiar obezi. Obezitatea este o boala, iar de la a fi supraponderal si pana sa ajungi la obezitate este doar un pas. Neglijenta parintilor, a bunicilor si chiar a cadrelor didactice este una dintre cauzele acestei boli numita si boala secolului 21.
Un copil obez va fi tot timpul tinta reutatilor celorlalti copii, va fi exclus din jocurile lor, iar in timp va deveni izolat, insingurat, fara prieteni, frustrat iar de aici survin alte probleme atat in copilarie cat si la maturitate.
Lipsa de miscare, statul in fata televizorului sau al calculatorului este un fapt care ar trebuii sa ingrijoreze atat parintii cat si autoritatile. Un copil are nevoie in medie de cel putin 2-3 ore de stat in aer liber sa faca miscare, sa-si consume energia. (Romania se situeaza pe ultimul loc in clasamentul tarilordin UE cu cel mai putin spatiu verde si locuri de joaca pentru copii.) Stilul de viata al parintilor se reflecta in starea de sanatate si aspectul copilului lor. Un copil activ bine proportionat este un copil fericit.
Pentru ca un copil sa se dezvolte armonios trebuie sa aiba un program fix de masa si somn, abaterile sa fie cat mai rare. Copilul trebuie sa manance mancare gatita,nu fast food iar masa trebuie luat cu intreaga familie nu separat. Nu indopati copilul, daca are o educatie alimentara buna el va sti singur cat ii trebuie, nici noi oameni mari nu mancam totdeauna aceiasi cantitate de mancare, avem zile si zile, la fel sunt si copii.
Un stil de viata sanatos insuflat din copilarie face un adult fericit sau mai bine zis un copil cu o educatie alimentara buna este un adult fericit si sanatos.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.