Un preparat ingenios care a fost preparat pentru prima data in Anglia. Au un aspect excelent mai ales datorita coloritului dar si al gustului. Aceste oua murate sunt perfecte pentru sandvisuri, salate etc.
Ingrediente:
1 sfecla mare, curatata si taiata felii
500 ml apa
250 g otet
1 ceapa
50 g zahar
3 lingurite de chimen
12 oua fierte tari.
Mod de preparare:
Puneti sfecla la fiert in apa, acopetiti oala si lasati sa fiarba 40 de minute.
Intre timp fierbeti ouala tari 10-12 minute in functie de marimea oualor. Dupa ce s-au fiert ouala puneti-le in apa rece si lasati-le sa stea 20 de minute dupa care curatati-le de coaje si lasati-le deoparte.
Intr-o ratita puneti otetul, apa in care a fiert sfecla, ceapa taiata rondele, zaharul, sare si chimen. Puneti oala pe foc si lasati-o sa sea in clocot pana se dizolva zaharul si ceapa devine trensparenta aproximativ 5 minute.
Dupa ce a fiert opriti focul si lasati-o deoparte sa seta cateva minute.
Puneti ouale intr-un borcan apoi turnati peste ele otetul cu cepa si condimente, lichidul trebuie sa acopere ouale.
sigilati borcanul apoi bagati-l lasati-l sa se raceasca dupa care il bagati in frigider pentru minim 3 zile si maxim 1 luna.
Daca nu va plac ouale colorate si le vreti albe scoateti sfecla din reteta.