[adsense float=’left’]Oua umplute colorate
Ingrediente:
10 oua
maioneza de casa din 2 oua
sare si piper
colorant alimentar rosu, verde, albastru si galben
boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Ouale se pun in apa si putina sare la fiert, le lasam sa fiarba 5 minute sa fiarba din momentul in care au dat in clocot.
Dupa ce am fiert ouale le bagam sub jet de apa rece, apoi le curatam de coaja. Ouale odata curatate le taiem pe lung in jumatate, scoatem galbenusul si il punem intr-un castron apoi cu o furculita le pisam bine, adaugam sare si piper.
Pana se racesc galbenusurile punem in 4 pahare cate o lingurita de colorant alimentar, intr-un pahar rosu, in altul verde, albastru si galben, apoi pumen cam 200 ml apa. In functie de cat de colorate vrem sa iasa ouale atat colorant punem in apa. Luam jumatatile de albus si le scufundam in culori, le lasam pana se prinde culoarea de ele, apoi le scoatem pe un servetel de hartie cu gaurica in jos sa se stoarca.
Galbenusuriel odata racite se amesteca cu maioneza si se pune intr-un pos cu sprit.
Jumatatile de albus se pun pe un platou cu fata in sus si cu ajutorul posului cu sprit turman galbenusurile cu maioneza in albusuri. Dupa ce le-am umplut pe toate presaram putina boia de ardei dulce deasupra, ca si o ploaie.