[adsense float=’left’]Oua umplute cu creveti
Ingrediente:
10 ouă
2 lingurite Thai pastă de curry galben
1 lingurita usturoi tocat
2 lingurite mustar Dijon
1/4 lingurita de ghimbir pasta
1/4 lingurita de Tabasco
1/2 cana maioneza
Creveți golf 20 bucati , bine drenate (curatate) și tocati sau intregi ca si decor
1 coriandru proaspat tocat
1 lingura menta proaspata tocata
Mod de preparare:
Puneți ouăle într-o cratiță la fiert, se alasa sa fiarba la foc mediu- mare, timp de 10 minute. După ce ouăle s-au fiert timp de 10 minute, se scoat si se baga in apă rece. Atunci când acestea sunt reci, se curata cu grija de coaje sub jet de apă rece.
Se taie ouale in jumatate pe lungime și se scot gălbenușurile intr-un bol.Albusurile se acopera cu o folie si se baga la frigider pana preparam pasta cu care le umplem.
Puneți pasta de curry în castron cu gălbenușurile și amestecati pana se omogenizeaza. Se adauga usturoiul, ghimbirul, muștar de Dijon, Tabasco și maioneză, se amestecă până la omogenizare. Se amestecă cu jumătate din creveți tocati.
Turnati amestecul de gălbenuș într-o pungă de patiserie echipat cu un sprit sau stea și apoi turnati amestecul uniform în jumătățile de albus de ou. Dacă nu aveți un psi cu sprit, pur și simplu umpleti albusurile cu lingura.
Într-un castron mic, se amestecă împreună creveți tocat rămas, coriandru și mentă. Acoperiti fiecare jumătate de ou, cu un pic din acest amestec, împărțind-o în mod egal sa ajunga la toate bucatile de albus.
Eu nu am rocat creveti ci i-am lasat intregi si i-am pus asa deasupra, mie mi se pare ca arata mai bine.
Pofta buna!