Paine scurta

640
SHARE
loading...

paine-scurta[adsense float=’left’]Este o retata treditionala germana de Craciun. O reteta pe foarte gustoasa, ieftina si rapida care nu necesita vaste cunostinte in materie de patiserie sau bucatarit.
Pentru aceasta retat avem nevoie de :
250 g făină
250 g unt la temperatura camerei
125 g griș
125 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150 de grade.
Puneti untul intr-un bol si batetiil cu zaharul pana cand obtineti o spuma dupa care adaugati faina cernuta si griesul si amestecati cu o spatula dupa care framantati usor cu mainile pana cand obtineti un aluat omogen
Intindeti aluatul int-o foaie de 2 cm pe care o puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care o intepati cu o furculita peste tot.
Bagati tava in cuptor si coacti timpo de 50 minute.
Dupa ce s-a copt scoateti tava din cuptor si cat inca este fierbinte preasarati cu zahar pudra iar cand s-a racit portionati-o in felii.

Photo source: http://www.fashionforhome.de/weihnachtsplaetzchen

loading...