O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Painici dulci pentru Halloween

painici-dulci-pentru-halloween
Pentru ca se apropie Halloween-ul m-am gandit sa va prezint o reteta delicioasa de painici dulci prefecte pentru ujina copiilor si nu numai.
Ingredientele pe care le folosim sunt simple cu specific pentru acest anotimpl. inat de ce avem nevoie:

Ingrediente:

Pentru aluatul de baza:
125 g faina
12 g zahar
o ciupitura sare
12 g unt
90 ml lapte caldut
1 lingurita drojdie uscata
pentru celelalte doua culori repetati ingredientele de mai sus si adaugati urnatoarele ingrediente:

Pentru painicile cu dovleac- 30 g piure de dovleac si se reduce cantitatea de lapte la 60 ml

pentru aluatul cu cacao mai trebuie 1 lingura de cacao

Pentru decor ciocolata topita alba si neagra.

Mod de preparare:

Pentru a obtine cele trei culori se prepara aluatul de 3 ori dar cu mici modificari la cel cu cacao si cel cu dovleac.
Pentru aluatul alb:
Dizolvati drojdia in lapte caldut cu 1 lingurita de zahar.

Intr-un bol punti faina, sarea si untul apoi framantati cu degetele pentru a incorpora untul in faina. Dupa ce faina devine nisipoasa adaugati laptele cu drojdia si framntati bine.

Lasati aluatul la dospit acoperit cu folie alimentara.

Preparati aluatul cu cacao in acelasi fel, singura modificare este ca amestecati faina cu 1 lingura de cacao si apoi incorporati untul in faina.

Pentru aluatul galben procedam la fel cu diferenta ca scadem cantitatea de lapte la 60 ml si dupa ce am incorporat untul in faina adaugam piureul de dovleac impreuna cu drojdia dizolvata in lapte.

Puneti fiecare aluat in boluri separate si lasati-le la dospit 1 ora si 30 de minute.

Dupa ce au dospit, tapetati o tava cu hartie de copt sau ungeti-o cu unt apoi impartit fiecare aluat in 5 parti egale, din fiecare parte faceti o bila.

Puneti bilutele in tava, alternand culorile, apoi lasati iar sa dospeasca 30 de minute dupa care bagati tava in cuptor si coaceti la 180 de grade aproximativ 20-25 de minute.

Dupa ce s-au copt paineicile si s-au racit, topiti ciocolata neagra si cea alba. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe bein-marine. Dupa ce am topit ciocolata o turnam in conuri din gartie de copt sau in posul special pentru decorat din silicon.
Decorati painicile cu coccolata topita in forma de panza de paianjen, fete inspaimantatoare sau pisicute. Puteti picta cu ciocolata orice doriti.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.