O reteta foarte usor de preparat in pofida numelui destul de complicat. Pastravul este singurul peste pe care familia mea il mananca cu placere , in afara de fileul de somon bineinteles.
Ingrediente:
pentru 4 persoane:
4 pastravi
2 cepe rodii
4 catei de usturoi
o legatura de patrunjel verde
1 legatura de coriandru
200 g unt
2 lamai
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Mai intai de toate trebuie sa pregatim crema de unt cu ierbui astfel:
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in bucati mai mari si o punem intr-un belender sau robot de bucatarie.
Adaugam patrunjelul, corindrul, usturoiul si sucul de la 2 lamai. Blendam bine pana cand obtinem o pasta condimentam cu sare si piper.
Cand pasta este gata adaugam untul la temperatura camerei si mixam inca 3-4 minute pana cand obtinem o crema omogena.
Aceasta crema de ierburi o puteti folosi si la alte preparate cu mar fii friptura de vita, porc etc.
Se pastreaza in congelator portionata in cuburi mici.
Spalam pastrevul foarte bine si il curatam de solzi. Il uscam cu servetele de bucatarie. Ungem pastrevii cu jumatate din cantitatea de crema in interior si exterior.
Punem o tigaie la incins ( de preferint nonaderenta) apoi puneti cate 2 pastrevi odata si prajitii cate 4 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au prajit bine scoatetii pe o tava mai adanca, puneti din pasta de ierburi cu unt deasupra si in interior pentru un plus de gust.
Se servesc imediat dupa preparare cu garnitura de cartofi natur sau pai.