O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Pita paine pentru kebab

pita-paine-pentru-kebab
Toata lumea a manacat kebab in pita, ei bine eu azi vreau sa va prezint reteta super delicioasa pentru pita pe care la urma dumneavoastra o puteti umple cu ceea ce va place.

O caracteristica specifica pentru pita, este faptul ca acesta este goala in mijloc, astfel se obtine un loc numai bun de umplut. Cum obtinem acest lucru, ei bine printr-o sigura smecherie pe care am sa v-o prezint in modul de preparare.

Ingrediente:
500 g faina
300 ml apa calduta
4 linguri ulei de masline
20 g drojdie
1 lingurita sare
10 g zahar

Modd e preparare:

Puneti drojdia, zaharul si apa intr-un bol apoi amesetcati cu un tel pana cand se dizolva toata drojdia.

Dupa ce s-a dizolvat drojdia adaugati uleiul de masline, faina si sarea. Framantati un aluat omogen si potrivit de moale putin lipicios.

Lasati aluatul la dospit 30 de minute dupa care il impartiti in bilute. In functie de cat de mari vreti pite-le atat de mare faceti si biluta.

Intindeti pe o suprafata tapetata cu faina fiecare biluta cu mana sau cu o sucitoare (merdenea) pana cand obtineti o foaie de 1 cm grosime.
Lasati foile 20 de minute sa dospeasca.

Intre timp puneti o tava in cuptorul incins la 190 de grade cu fundul in sus. Pitele se coc pe fundul tavi sau direct pe vatra.

Aici este procedura secreta prin care obtinem o pita perfecte. Idea este in felul urmator in momentul in care punem aluatul pe tava incinsa din cuptor o parte din aluat se va prinde usor de tava datorita gravitatiei iar o alta se va desprinde si va forma un gol.

Deci dupa ce au stat foile la dospit, scoatem putin tava din cuptor o presaram cu putina faina si punem pitele pe tava. Bagam tava in cuptor si coaceti pana cand pitele au crescut frumos ca un balon si s-au rumenit.

In aluatul de pita putei adauga seminte de susan negru.
Puteti coace pite-le si in tigaie astfel:
Dupa ce ati facut foile si le-ati lasat sa dospeasca putin pe un prosop, puneti o tigaie antiaderenta la incins pe foc mediu. Cand s-a incins tiagia luati o foaie de pita si o puneti in tigaie cu partea care a stat pe prospop in jos. Lasti pita sa stea in tigaie fara sa o atingeti pana cand se umfla ca un balon apoi o intoarceti si o prajiti si pe partea cealalta.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.