O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pizza cu sunca, bacon si porumb

pizza-cu-sunca-bacon-si-porumb
In aceasta seara fetele mele au vrut pizza, cum nu prea aveam retete de pizza postate am fost de acord. Aceasta este pizza mea din aceasta seara.
Iata ce ingrediente ne trebuie:
Aluat de pizza reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/aluat-pentru-pizza/
Pentru sos:
150 ml pasta de rosii regal, 50 ml apa, 50 ml ulei de masline, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita sare.

250 g sunca presata, 200 g bacon, 1 conserva de porumb, 300 g mozzarella pentru pizza sau cascaval.

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade cu cel putin 40 de minute inainte de a baga pizza in cuptor.
Pregatiti aluatul dupa reteta postata.

In timp ce dospeste aluatul pregatiti sosul amsestecand pasta de rosii cu apa, uleiul de masline, sarea si oregano. Amestecati bine si lastai castronul deoparte.

Taiati sunca fasii subtiri iar baconul bastonase.

Desfaceti conserva de porumb stoarceti-o de lichid apoi limpeziti porumbul si lasati sa se scurga.

Dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in 3, eu asa fac, daca aveti tava mica de pizza impartiti aluatul in 4-5. Ungeti tava cu putin ulei si intindeti aluatul cu mana din mijloc spre margine. De preferat ar fi sa impartiti aluatul inainte sa dospeasca, sa formati bile rotunde, astfel va fi mai usor de intins in tava.

Dupa ce am intins aluatul luam cu o lingura sos de rosii si il punem in mijlocul foii intinse. Cu lingura intindeti sosul pe toata suprafata foi de aluat. Puneti cascaval ras peste sos apoi sunca, baconul si porumbul rasfirate pe toata suprafata.
Impartiti sunca, baconul si porumbul in functie de marimea tavi in care preparati pizza.

Bagati tava in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se rumeneste pe margini.

Aluatul trebuie intins in foaie subtire de 1 cm.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.