O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pizza Melcisori

pizza-melcisori
O altfel de pizza numai buna de luat in vacanta, in excursii sau la strand.
Sunt simplu de preparat din putine ingrediente si super gustoase.

Ingrediente:

360 g faina
5 g drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
1 1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita zahar
230 ml apa

Pentru umplutura:

170 g mozzarella sau cascaval
1 lingurita oregano
200 ml sos de rosii
putina sare
busuioc optional
50 ml lapte
50 g unt 2 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Aluatul:
preincalziti cuptorul la 180 de grade, tapetati o tava cu hartie de copt.
Puneti faina intr-un bol apoi adaugati sarea si amestecati.

Separat dizolvati drojdia si zaharul in putina apa caldaapoi lasati 5 minute in repaos.
Puneti drojdia peste faina apoi adaugati si restul de apa. Framantati aluatul pana cand se desprinde de mana si devine elastic.
Puneti apoi aluatul intr-un loc caldut la dospit 30 de minute.
Zdrobiti usturoiul si amestecati cu 50 g unt.

Dupa ce a dospit aluatul intindeti o foaie dreptunghiulara apoi lasati-l sa cresca 10 minute.

Dupa ce a stat putin ungeti foaia cu sosul de rosii, presarati deasupra oregano apoi mozzarella sau cascavalul ras.

Rulati aluatul pe partea mai lunga apoi cu un cutit bine ascutit taiati rondele de 2.5 cm.

Puneti melcisiri pe tava tapetata cu hartie de copt lasand 2-3 cm intre melcisori.

Ungeti melcisoari cu lapte pe toate partile apoi bagati tava in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Scoateti melcisorii din cuptor si ungetii cu untul cu usturoi acest procedeu este optioal.
In melcisori mai puteti adauga sunca, carne de pui, salam porumb, ardei si orice altceva va place.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.