O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Pizza pe blat de vinete

pizza-pe-blat-de-vinete
O pizza reinventata pe blat de vinete. Este o retata foarte practica cu putine calorii mai pe scurt este buna in orice dieta.

Ingrediente:

1 vanata mare
1/2 conserva de rosii tocate
1 ceapa
150 g carnaciori optional
200 g rosii chery
1 legatura busuioc
250 g branza la alegere, eu am folosit mozzarella

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Spalati vanata si taiati-o in felii rotunde de circa 1 cm grosime.

Tapetati o tava cu hartie de copt apoi puneti feliile de vanata in tava si coaceti-le pentru 20 de minute.

Intre timp amesetcati rosiile din conserva cu 1/2 din cantitatea de busuioc, un pic de sare si 2 linguri de ulei de masline.
Taiati rosiile chery in jumatate, ceapa solzisori si carnaciori felii.

Scoateti tava cu vinetele din cuptor, puneti cate 2 lingurite de rosii tocate cu busuioc apoi puneti cateva bucati de rosii chery, radeti branza peste legume iar deasupra puneti felii de carnacior sau de sunca in functie de ce folositi.
Dupa ce ati imbracat toate feliile de vanata, bagati tava iar in cuptor pentru 5-7 minute.

Serviti pizza pe blat de vinete calda, deasupra presarati frunze de busuioc sau menta.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.