In ultimul timp am tot cautat tot felul de retete pe baza de legume, retete sanatoase dar in acelasi timp hranitoare si gustoase. Sotul meu este genul de Gurmand care este de parere ca ” carnea merge foarte bine cu carne” deci un carnivor impatimit, de aceea cum va spunem si mai sus, trebuie neaparat sa gasesc sau sa inventez retete forte gustoase pe baza de legume ca sa le manance. Fetele mele sunt si ele impartite, una ar manca carnita cu carnita ca si tata iar alta ma rog de ea sa manance cam orice.
Povestea acestei retete este urmatoarea: intr-o dupamasa de sambata lenea fiind mare, nu prea am avut chef sa merg la cuparaturi, ceea ce etse grav tinand cont ca este una dintre pasiunile mele. M-am uitat prin frigider si am vazut ca am 2 bucati de fenicul ceva ceapa, 1 mare, un ardei rosu capia, un ardei galben si 2 vinete.
Vazusem la tv o reteta de legume tarse la tigaie asa ca m-am pus pe treaba, am curatat ceapa, morcovi, feliculu si ardeii si le-am taiat toate solzisori. Am pus o lingura de unt in tigaie si le-am turnat pe toate acolo dupa ce s-a topit untul. Am presarat putina sare si piper si le-am sotat pana cand s-au inmuiat dar in acelasi timp sa fie si usor al dente.
In timp ce sotam legumele in tigaie, am spalat vinetele si le-am taiat fasii pe lungime, apoi le-am presarat cu sare si le-am lasat sa se scurga. Dupa ce s-au scurs am pust tigaia gratar pe foc si le-am prajit.
Dupa ce am copt si vinetetle iar legumele au fost sotate, am pus legumele pe un platou mare direct in mijloc iar din vinete am facut trendafiri, ca doar asa este mai atragator. Am rulat usor vinetele si astfel am obtinut trendafiri, nimic mai usor. I-am aranjat pe platou dupa cum se vede in poza, apoi am stors zeama de la o lamaie peste toate legumele. Acest platou merge de minune lanaga un snitel pane sau lanaga o friptura, iar succesul este garantat daca il si denumiti “buchet de trendafiri negri”