O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Prajitura cu branza si stafide

Prajitura-cu-branza-si-stafide[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru aluat:

450g faina, 300g unt, coaja razuita de la o lamaie, 100g zahar, 1 esenta vanilie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 2 galbenusuri, 1 lingura de smantana sau iaurt.
Pentru umplutura: 500g branza de vaci, 5 linguri de zahar, albusul ramas de la galbenusurile, 100 g de stafide, coaja razuita de la o lamaie, 5 linguri gris. Pentru decor zahar praf cu gust de vanilie.

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Mai intai facem aluatul pentru foi astfel: Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul apoi cu untul. Dupa ce am incorporat untul in faina se adauga restul de ingrediente, se framanta un aluat potrivit de tare. Se baga aluatul in frigider acoperit cu folie pana cand preparam umplutura.
Umplutura: Se amesteca branza cu zaharul, albusul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, grisul si stafidele. Se amesteca toate apoi se pune deoparte.
Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua. Cu o sucitoare se intinde o foaie de marimea tavi. Tapetam o tava cu hartie de copt sau ungeti tava cu unt si tapetati-o cu faina. Intindeti foaia in tava apoi turnati umplutura peste foaie si nivelati. Intindeti si a doua foaie apoi o puneti-o deasupra peste umplutura, intepati foaia cu o furculita. Bagam tava la cuptor pana cand se rumeneste.
Cand este coapta se scoate tava din cuptor apoi se lasa sa se raceasca. Cand prajitura s-a racit se umezeste cu putina apa apoi se presara cu zahar pudra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.