O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Prajitura cu crema de protocale

prajitura-cu-crema-de-protocalePentru crusta:
4 oua, 24 linguri de zahar, 24 linguri de lapte, 24 linguri de ulei, 24 linguri faina, 1 praf de copt, 2 linguri suc de portocale, 1 lingura cacao neagra, coaja de la o portocala.

Pentru umplutura: 250 ml suc de portocale, 2 budinci de vanilie, 200 g de zahar, 4 linguri gem de caise, 200 g margarina rama sau unt la temperatura camerei, 600 ml lapte.

Pentru glazura: 100 g ciocolata cu lapte menaj, 4 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Puneti ouale si zaharul in bolul unui mixer si mixati pana cand obtineti o spuma. Cerneti faina si amestecati-o cu 1 lingura cacao neagra, praful de copt, si un pic de sare.
Cand s-au spumat ouale adaygari laptele, sucul de portocale si uleiul, amestecati la viteza mica apoi adaugati ingredientele uscate. Mixati la viteza mica pana cand se incorporeaza toata faina.
Tapeteti o tava cu hartie de copt turnati compozitia in tava, nivelati cu o spatula, apoi bagati tava in cuptor la 180 de grade pentru 20-30 de minute sau pana cand trece testul cu scopbitoarea.

Pentru crema dizolvati plicurile de budinca in lapte adaugati zaharul, si puneti cratita pe foc. cand s-a ingrosat budinca adaugati sucul de portocale si gemul de caise, amestecati bine sa se incorporeze. Opriti focul si lasati budinca sa se raceasca.
cand s-a racit budinca incepeti si spumati margarina cu un mixer. Cand este spumoasa adaugati cate o lingura din budinca si mixati in continuare pana cand se incorporeaza abia apoi adaugati urmatoarea lingura de margarina.

Duapa ce s-a racit blatul, punem crema peste blat, bagam tava cu prajitura in frigider pentru 1-2 ore.
Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marine apoi cat inca este calda o turnam peste prajitura.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.