O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Prajitura Napoleon

prajitura-napoleon
Aceasta prajitura este denumita dupa insusi Imparatul Frntei Napoleon Bonaparte, se spune ca era prajitura lui preferata. Se prepara repede si este intradevar foarte gustoasa, seamana cu cremsnitul.

Ingrediente:

4 oua
200 g zahar
4 linguri de faina
800 ml lapte
1 esenta de lamaie
60 g unt
130 g frisca batauta
3 pachete de aluat foietaj
fructe proaspetet pentru decor la alegere

Mod de preparare:

Intr-un bol bateti cu un mixer ouala cu zaharul pana cand devin spumoase apoi adaugati faina si 200 ml de lapte rece.
Puneti restul de laptele la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugati mixtul de oua si faina in lapte amestecand cu un tel. Fierbeti pana cand se ingroase crema.
Luati oala de pe foc si acoperiti-o cu o folie alimentara direct pe crema astfel nu va prinde pojghita.
Cat timp se raceste crema prapram foile astfel:
Intindeti fiecare foaie de aluat cu un sucitor apoi puneti-o pe dosul unei tavi tapetata cu putina faina sau stropita cu putin ulei. Cu o furculita gatriti foarte des foaia apoi bagati-o in cuptor la 200 de grade pentru 10 minute sau pana cand s-a rumenit.
Procedati astfel cu toate cele 6 foi de aluat foietaj.
Dupa ce s-a racit crema adaugati frisca lichida si esneta de vanilie, amestecati bine cu mixerul. Separat spumati untul apoi adaugati-l si pe acesta la crema. Bateti crema pana and devine omogena.

Aceasta prajitura va avea 5 startui de foaie si 4 straturi de crema, asa ca impartiti crema in 4 parti egale iar o foaie o sfarmati. Luati o foaie puneti un start de crema iar o foaie, crema, foaie, crema. Utimul strat trebuie sa fie de crema. Peste ultimul strat de crema presarati foaia sfarmata si pe margini apoi decorati prajitura cu fructe proapete.
Lasati prajitura in frigider pentru 1 ora apoi o puteti servi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.