Azi pentru masa de seara ma pregatit un fel de tocana de pui cu legume cu thay curry si sos bechamel. Tot ce va post spune despre ea este ca nu te poti opri din mancat, o bunatate. Se prepara usor si foarte rapid cin legume congelete. Este preparatul perfect dupa o zi de munca obositoare.
Ingrediente:
un piept de pui fara oase si piele
2 cani mixt de legume congelate
1 cartof dulce taiat cubulete
1 praz taiat fin
2 catei de usturoi
1 cm de ghimbir razuit
2 lingurite de thai curry pasta
sucul de la o lamaie
pentru sosul bechamel:
2 linguri de faina
o lingura de unt,
250 ml lapte dulce,
un varf de nucsoara pudra
Mod de preparare:
Luam o tava si o ungem bine cu un pic de ulei, apoi punem legumele congelete, deasupra pieptul de pui taiat cubulete, usturoiul si ghimbirul ras. Amestecam toate ingredinetele. Separat intr-un castronel punem pasta de curry, zeama de la lamaie si sosul bechamel le amestecam bine apoi turmam toata compozitia peste legume si pui.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute verificam pieptul de pui daca este gata, daca da scoatem tava din cuptor si servim preparatul fierbinte cu paine prajita sau bhifle alaturi.
Sosul bechamel il preparam astfel:
Intr-o tigaie punem untul la topit apoi adaugam faina, lasam sa se prajeasca putin faina. Adaugam treptat laptele amestecand continuu. Lasam sa fiarba sosul 2 minute apoi adaugam nucsoara razuita. Daca sosul este prea gros mai adaugati putin lapte. Trebuie sa aiba o cinsistenta ca si iaurtul, gros dar lichid.