Un desert foarte gustos, fara coacere, fara gluten si zahar. Este o retata vegetariana perfecta pentru cei cu intoleranta la gluten sau pentru diabetici.
Ingrediente:
Pentru baza:
10 bucati de curmale fara samburi ( daca sunt uscate inmuiatile in apa fierbinte 15 minute)
1/3 ceasca de migdale crude
1/2 ceasca fulgi de ovaz
1/3 cani hrisca inmuiata si oparita
1 ceasca de fulgu de cocos
3 linguri de sirop de artar sau miere de salam nezaharisita
un pic de sare
Pentru crema:
1 ceasca alune de caju inmuiate cu o seara inainte in apa
1/4 cana de unt de nuca de cocos (nu ulei) sau sirop de artar
1/4 ceasca de suc de lamaie
1 lingurita de ulei de cocos topit
1 lingurita de extract de vanilie
Varf de cutit de sare Himalaya roz
Topping: fulgi de cocos
Mod de preparare:
Baza se prepara astfel: Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand obtinem o compozitie omogena si lipicioasa.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se uniformizeaza cu o spatula.
Se pune tava in frigider pentru 1 ora.
Crema se prepara astfel:
Strecuram alunele de lichid apoi le punem intr-un blender alaturi de celelalte ingrediente si mizam pana cand obtinem o compozitie asemenea budincii. Daca mai trebuie lichid adaugati putina apa.
Intrindeti compozitia peste crusta din frigider, uniformizati, presarati fulgi de nuca de cocos apoi bagati tava in frigider pentru 2-3 ore sau pana cand s-a intarit.