O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Raw Vegan prajitura cu lamaie si cema de cocos fara gluten si zahar

Un desert foarte gustos, fara coacere, fara gluten si zahar. Este o retata vegetariana perfecta pentru cei cu intoleranta la gluten sau pentru diabetici.

Ingrediente:
Pentru baza:

10 bucati de curmale fara samburi ( daca sunt uscate inmuiatile in apa fierbinte 15 minute)
1/3 ceasca de migdale crude
1/2 ceasca fulgi de ovaz
1/3 cani hrisca inmuiata si oparita
1 ceasca de fulgu de cocos
3 linguri de sirop de artar sau miere de salam nezaharisita
un pic de sare
Pentru crema:
1 ceasca alune de caju inmuiate cu o seara inainte in apa
1/4 cana de unt de nuca de cocos (nu ulei) sau sirop de artar
1/4 ceasca de suc de lamaie
1 lingurita de ulei de cocos topit
1 lingurita de extract de vanilie
Varf de cutit de sare Himalaya roz
Topping: fulgi de cocos

Mod de preparare:

Baza se prepara astfel: Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand obtinem o compozitie omogena si lipicioasa.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se uniformizeaza cu o spatula.
Se pune tava in frigider pentru 1 ora.
Crema se prepara astfel:
Strecuram alunele de lichid apoi le punem intr-un blender alaturi de celelalte ingrediente si mizam pana cand obtinem o compozitie asemenea budincii. Daca mai trebuie lichid adaugati putina apa.
Intrindeti compozitia peste crusta din frigider, uniformizati, presarati fulgi de nuca de cocos apoi bagati tava in frigider pentru 2-3 ore sau pana cand s-a intarit.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.