O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Risotto cu ciuperci

risotto-cu-ciuperciCred ca toat lumea stie ca Risotto este un alt preparat etalon al bucatariei italiene. Cum am avut marea onoare sa gust si sa invat sa prepar acest risotto alaturi de un bucatar italian, am sa va prezint si voua reteta, va spun de pe acum este magnifica, nu cred ca ati mancat ceva mai bun.
[adsense float=’left’]Ingredinete:
1 litru de supa de legume (obtinuta din cuburi vegetale 2 cuburi la 1 litru de apa)
1 ceapa
1 catel de usturoi
320 g de orez
50 g de parmigiano reggiano ras
60 g unt
2 linguri de ulei de masline
400 g ciuperci proaspete de padure sau o 20 g de ciuperci uscate de padure
5 fire de patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:

Intr-o tigaie mai adanca puneti uleiul si usturoiul tocat marunt sau zdrobit sa se caleasca, aveti grija sa nu se arda, daca se arde va da un gust amar mancari. Ciupercile se curata, se spala apoi se toaca feli. Supa de legume se aduce la punctul de fierbere.
Dupa ce s-a calit usturoiul 1 minut se adauga ciupercile, se adauga putina sare si se lasa sa se gateasca cupercile 10-15 minute la foc mediu. Daca folosim ciuperci uscate, le punem intr-un bol si pune peste ele apa calda, le lasam sa se rehidrateze apoi le folosim ca si pe cele proaspete.
Dupa ce am gatit ciupercile adaugam patrunjelul taiat marunt apoi le luam de pe foc si le lasam deoparte.
Punem jumatate din cantitatea de unt intr-o alta tigaie inalta, il lasam sa se topeasca apoi adaugam ceapa, o lasam sa se caleasca. Dupa ce ceapa s-a inmuiata se adauga orezul si se prajeste usor amestecand mereu apoi adaugam treptat supa de legume fierbinte. Trebuie amestecat mereu. Cand mai are 10 minute pana sa fie gata orezul se adauga ciupecile, se amesteca. Cand este gata orezul se opreste focul si se adauga untul ramas si parmezanul ras. se amesteca bine si se lasa sa stea 5 minute apoi se serveste cald.
Orezul trebuie sa fie al dente dar nu crud.
O alta modalitate de preparare este totul intr-o tigaie, aceasta este o metoda mai rapida: se pune uleiul la incins impreuna cu untul, se adauga usturoiul se caleste 1 minut apoi se adauga ceapa si se caleste pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga orezul, se prajeste si acesta 2-3 minute dupa care se adauga ciupecile taiate si supa de legume, se lasa sa fiarba 20-30 de minute. cand este gata se adauga untul ramas, parmezanul si patrunjelul tocat marunt.
Dar prepararea originala si cea mai gustoasa este in prima prezentare.
Secretul unui risotto delicios este supa de legume sau de pui folosita. Dintr-o supa buna rezulta un risotto delicios.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.