Rulouri de vinete alla parmigiana

1100
SHARE
loading...

rulouri-de-vinete-alla-parmigianaO reteta simpla cu origini bine infipte in mult insorita cizma, Italia. Nu este un secret pentru nimeni ca bucataria italiana este una dinte cele mai vaste si cunoscute bucatarii de pe intreaga planeta. Este o bucatarie apreciata pe intreg mapamondul, de aceea am vrut sa va imparatasesc aceasta reteta, pe cat de simpla pe atat de gustoasa este. Nu se prepara din ingrediente scumpe si este gata in aproximativ 30 de minute.

Ingrediente:
2 vinete mai lunguiete
2 conserve de rosii decojite in suc
200 g de mozzarella
1/2 lingurita oregano
2 linguri de ulei de masline
50 g de parmigiano grattugiato
2 catei de usturoi
sare si piper upa gust

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Spalati bine vinetele apoi le taiati felii de 1 cm pe lungime.
Puneti o tigaie gratar la incins, luati din feliile de vinete si prejitile pe ambele parti. In timp ce coacem pe gratar vinetele facem sosul de rosii.
Puneti intr-o tigaie uleiul de masline apoi cateii de usturoi, lasati sa se prajeasca 1 minut la foc mic, apoi scoateti usturoiul si adaugati rosiile. Lasati sa fiarba 5 minute condimentati cu sare si piper. Puneti sosul in blender si belndati pana cand obtineti o pasta fina, adaugati oregano si lasati deoparte sosul.
Dupa ce ati copt vinetele le scoateti pe un platou. Taiati mozzarele bastonase, luati o felie de vanata puneti o bucata de mozzarella la capatul mai ingust si rulati. Puneti rulourile de vinete pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ati terminat toate feliile de vinete de rulat turnati foarte putin ulei de masline deasupra pe fiecare rulou, apoi presarati putin parmezan. Bagati tava pentru 15 minute la cuptor.
Pe un platou puneti sos de rosii apoi asezati rulourile de vinete peste sos.

loading...