Un preparat de pe meleaguri Marocane usor si delicios. Combinatia de gusturi si texturi este uimitoare. Este un preparat excelent pentru vara deoarece se poate servi atat cald cat si rece.
Ingrediente:
2 vinete mari
300 g branza de vaci sau tofu pentru vegetarieni
2 catei de usturoi
3 cepe verzi
1/2 lingurita sare
Sosul Marocan:
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie
1 ardei kapia mare
5 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei
1 lingurita chimen macinat
o ciupitura de scortisoara pudra
1/4 fulgi de ardei iute (optional)
100 ml Harissa sauce dulce, medium sau picanta
600 g rosii decojite
Pentru servire frunze de busuioc proaspete si Parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o tigaie puneti uleiul la foc mediu, cand s-a incins adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt, sotati 5 minute amestecand des.
Adaugati usturoiul, boiaua, chimenul, scortisoara, fulgi de ardei si sarea si mai sotati inca 3 minute.
Adaugati Harissa si rosiile decojite tocate, reduceti focul la mediu apoi lasati sa fiarba incet 35-40 de minute.
In timp ce fierbe sosul preparati vinetele astfel:
Spalati bine vinetele apoi taiati-le felii de jumatate de centimetru grosime.
Presarati sare pe fiecare felie de vinete apoi puneti-le intr-o sita sa se scurga , presati cu degetele sa stoarceti bine feliile de vinete de excesul de apa.
Intr-un bol puneti branza si usturoiul zdrobit, ceapa verde, sare si amestecati pana cand s-au combinat bine.
Puneti la incins 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta mai mare la foc mediu mic.
Puneti cate doua felii in tigaie si prajiti-le 2-3 minute pe ambele parti sau pana cand se rumenesc.
Scoateti vinetele prajite pe un platou cu prosoape de bucatarie sa se stoarca, prajiti toate feliile de vinete.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti sosul de rosii intr-o tava. Amestecati bine branza, luati o felie de vanata, puneti o lingurita de branza intr-un capat si rulati puneti ruloul obinut in sos.
Dupa ce ati facut toate rulourile si le-ati pus in sos, bagati tava in cuptor si coaceti 25-30 de minute.
Cand este gata scoateti tava din cuptor si presarati deasupra parmezan ras si frunze de busuioc.