O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Salata italiana la gratar

salata-italiana-la-gratarAceasta salata este perfecta in orice anotimp. Acum gasim la supermarket aproape orice fel de legume si fructe indeferent ca este sezonul lor sau nu, bineinteles ca in afara sezonului sunt putin mai scumpe, dar merita. Aceasta salata nu necesita foarte multe ingrediente
[adsense float=’left’]avem nevoie de:
1 vanata
1 dovlecel zucchini
250 g rosii chery
2 rosii normale sau 250 g de rosii chery galbene pentru culoare
3 bulgari de mozzarele proaspata sau daca vreti sa fie de post toffu
un pic de ulei
sare si piper dupa gust
1 legatura de busuioc
cateva fire de patrunjel verde
pentru vinagretta:
3 linguri de ulei de masline
1 lingura de mustar dijon
1 lingura otet de mere cu miere

Mod de preparare:

Spalati bine toate legumele apoi, vanata o taiati rondele, dovlecelul felii pe lung.
Ungeti feliile de vinete cu ulei apoi presarati putina sare pe ambele parti. puneti o tigaoie gril pe foc si lasti-o sa se incinga, cand este gata puneti feliile de viete si prajitiel pe ambele parti pana cand se inmoaie usor cam 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa ce ati prajit vinetele prajiti di sovlecelul la fel. In timp ce se prajesc vinetele si dovlecelul taiati rosiile chery in jumatate si puneti-le intr-un bol, prparareti vinagretta astfel: intr-un castronel puneti mustarul apoi otetul, sare si piper amestecati bine si turnati in fir uleieul ca si la maioneza.
Puneti vinagretta peste rosii si amestacati. Tocati busuiocul si adaugatil la rosii.
Asezati pe un plator de jur imprejur vinetele apoi dovlecelul in mijloc astfel incat sa se vada si vinetetle dedesupt. Asezati mozzarella peste dovlecei apoi turnati rosiile cu toat cu sos peste tot platoul, presa rati busuioc sau patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.