O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Sfaturi pentru o zi in bucatarie cu copii

sfaturi pentru o zi reusita cu copii in bucatarie
[adsense float=’left’]Sfaturi pentru o zi reusita in bucatarie alaturi de copii, fără a va pierde mintea:

1. Creati un loc de gatit pentru copii. Locul respectiv trebuie sa fie la o masa mai indepartata de aragaz si de locul in care dumneavoastre preparati cina.

2. Incepeti aceasta activitate cu copii de cand sunt mici, dati-le sarcini usoare cum ar fi sa spele legumele sau fructele, sa tina anumite obiecte pana cand dumneavoastre le veti folosi, aranjarea mesei o sarcina usoara sa pune tacamurile sau servetelele. Astfel dandu-le aceste mici trebusoare ii faceti mai responsabili odata cu inaintarea in varsta.

3. Acorda-ti mai mmult din timpul dumneavoastre pentru aceasta activitate in zilele cand sunt liberi. Pregatiti biscuiti, salate, pizza sau orice altceva pe care le pot face si singurei dar sub supravegherea dumneavoastre.

4. Creati meniul impreuna. Incurajati copiii sa exploreze carti de bucate si site-uri web pentru retete.

5. Pastrati curatarea echipamentului si a locului de lucru. Spuneti-le exact ce trebuie sa faca si cum anume trebuie sa i-si curete locul in care a muncit, astfel i se preda inca o lectie care o sa-l ajute pe viitor.

6. Daca nu va pricepeti foarte bine in bucatarie atunci invitati pe cineva apropiat sa va ajute, mama, soacra, amtusea sau chiar sotul, va fi o dupamiaza reusita in familie.

7. Cautati retete special conceute pentru gatitul cu copii, pe internet sint o gramada.

8. Laudatii. Laudele aduse de catre parinti sunt un impuls primar pe care copiii il simt imediat, un sentiment de mandrie si de auto-valoare, deci asigurati-va ca le laudati munca depusa si nu ii criticati niciodata chiar daca au gresit, ci le explicati folosind expresia ” nu crezi ca ar fi fost mai bine asa”.

9. Acceptati faptul ca nu la toti copii le place sa gateasca. Copii care nu vor sa gateasca pot perticipa in continuare la pregatirea mesei spaland fructele, legumele, asezand masa degustand preparatele pentru a vedea daca le place sau nu sau daca mancarea mai are nevoie de condimente.

Respectand aceste cateva reguli masa pregatita alaturi de copii va fi o placere si un timp pretios petrecut alaturi de ei.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.