Toata lumea iubeste shaorma si tot asa toata lumea stie ca nu este prea sanatoasa, datorita aportului mare de calorii, a modului de preparare etc.. Eu va propun o varianta extrem de sanatoasa si la fel de hranitoare ca si cea clasica. Iata de ce avem nevoie:
[adsense float=’left’]Ingrediente:
6 lipii
1 ardei mare rosu sau kapia
1 lingura de ulei de masline
2 avocado
sucul de la o lamaie
o salata verde sau icebearg, rucola, nasturel de care o preferati
o conserva de fasole mica
o ceapa rosie
o conserva de naut mica
2 linguri de malai dulce
sau o conserva de fasole mixta.
Mod de preparare:
Taiati ardeiul rondele sau fasii subtiri dupa preferinta, salata o feliati fasii, daca folositi rucola sau nasturel le puteti pune intregi. Desfacem conservele le strecuram de lichid apoi le limpezim bine si le lasam sa se stoarca.
Taiem avocado pe lungime scoatem samburele si apoi miezul, stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie peste el apoi il pisam bine, adaugam o lingura de ulei de masline si omogenisam bine, trebuie sa iasa ca un sos mai gros. Taiem ceapa cubulete sau solzisori subtiri si o adaugam in bol peste fasole, salata si celelalte ingrediente. Amestecam bine toate ingredientele, condimentam cu ulei de masline, zeama de lamaie ramasa, sare si piper.
Luati o lipie si incalziti-o in cuptorul cu microunde cateva secunde apoi luati o lingura din sosul de avocadao si intindeti-l pe lipie, puneti peste sosul de avocado salata de legume, rulati lipia ca si pe-o shaorma. Pofta buna!
Puteti adauga un pic de sos de avocado peste legume.