O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Somon crocant cu cartofi zdrobiti

somon-crocant-cu-cartofi-zdrobiti
O reteta usoara si foarte gustoasa, perfecta pentru un pranz de duminica sau chiar si o cina. Aceasta este reteta preferata a familiei mele cand vine vorba de peste.

Ingrediente:
Pentru cartofii zdrobiti:

5 cartofi medii
4 fire de ceapa verde
2 linguri ulei de masline
vinagreta (apa, zeama de lamaie, ulei de masline, sare)
Pestele:
0 bucata de file de somon
2 linguri de ulei de masline
sare si piper.
10 rosii chery

Mod de preparare:

Mai intai spalam bine cartofii apoi ii fierbem cu tot cu coaja in apa cu sare. Cat fierb cartofii facem vinagretta din o lingura de zeama de lamaie 2 de ulei si 2 de apa, sare si piper. Amestecati bine ingredientele si lasati-o deoaprte.
Cand s-au fiert cartofii ii curatam de coaja si ii punem intr-un castron, apoi cu o furculita zdrobiti grosier cartofii. Dupa ce ati zdrobit cartofii adaugam ceapa verde toacta marunt si un pic de vinagretta. Cantitatea de vinagretta depinde de gustul fiecaruia. Acoperim cu un capac cartofii sa se mentina calzi.
Fileul de peste il uscam bine pe piele cu prosoape de hartie, apoi pe partea cu pielea incepem si facem incizii cu cutitul de circa 1 cm adancime. Cu cat facem inciziile mai dese cu atat va fi mai crocanta pielea. Condimentati cu sare si piper astfel incat sa intre intre taieturi. Incalziti o tigaie antiaderenta foarte bine apoi punem pestele cu partea cu piele in jos. lasati sa se prajeasca pana cand observam pe margine ca a capatat culoare maronie. Prajirea se face la foc mediu-mic, iar pestele nu se intoarce si nu se misca din acel loc pana cand nu capata culoarea maronie pe margine.
Dupa ce a captat culoarea maronie pe margine intoarcem pestele dar nu-l punem tot in locul in care a stat ci il asezam in tigaie langa locul in care s-a prajit pana atunci.
Taiati rosiile in jumatate. Cand s-a parajit pestele pe ambele parti il scoatem din tigaie si punem rosiile cu partea taiata in jos. Le lasam sa se prejeasca 2 minute la foc mare, doar cat sa se caramelizeze, apoi le scoatem.
Asamblarea se face dupa gustul fiecaruia, eu am pus cartofii, deasupra lor pestele si roata rosiile prajite. Preparatul se serveste cald.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.