Un preparat care mie imi place foarte mult, este perfect pentru o zi calduroasa de vara. Pestoul de busuioc est racoritor iar guctul fin al somonului iti incanta papilele gustative. Alaturi de o salata de rosii este o adevarat incantare.
Ingrediente:
4 linguri pesto de busuioc
150 g unt la temperatura camerei
1 catel de usturoi
4 feli file de somon
1 lingura suc de lamaie
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Combinati pestoul de busuic cu untul si usturoiul. Amestecati bine pana cand obtineti o crema.
Puneti feliile de somon pe o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti-le cu zeama de lamaie apoi condimentati cu sare si piper.
Puneti cate 2 lingurite din untul cu pesto de busuioc apoi bagati tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru 10-15 minute in functie de cat de mari sunt bucatile de somon.
Serviti fileurile de somon cu unt si pesto deasupra alaturi de cateva felii de lamaie si salata de rosii.