Un preparat de exceptie, foarte gustos pe care il intalniti foarte des in restaturante de top.
Aceasta reteta este recomandata de catre marele bucatar chef englez Gordon Ramsay.
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
500 g carne de pui tocata
2 catei de usturoi
1/2 ceapa
1 lingura sos worcestershire
1/2 lingura pesmet
1 lingura ulei de masline
2 linguri patrunjel verde tocat
Pentru sos:
1 lingura ulei de masline
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
500 g ciuperci proaspete
1 lingurita boia de ardei
1/2 supa de legume
2 linguri pasta de tomate
2 linguri sos worcestershire
5 linguri smantana
Cateva fire de patrunjel verde tocat
paste tagliatele ca si garnitura
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru chiftelute, potriviti de sare si piper. Formati chifelutele de marime medie nu foarte mici. Puneti-le pe o farfurie apoi bagati farfuria acoperita cu folie in frigider pentru 15 minute.
Puneti ulei intr-o tigaie si plajiti chiftelele pe toate partile pana cand se rumenesc frumos apoi le scoateti si le puneti pe o farfurie acoperite cu folie.
Puneti apa cu sare la fiert pentru paste.
Sosul il pregatim astfel:
Spalam si cuatam ciupercile, daca sunt prea mari le taiem in jumatate, iar daca sunt mici le lasam intregi.
Tocam ceapa si usturoiul marunt apoi punem ulei intr-o tigaie mai adanca la incins. Cand uleiul este incins punem cepa si usturoiul in tigaie si calim pana can ceapa devine usor translucida.
Adaugati ciupercile si sotati pana cand acestea incep sa prinda putina culoare si sa lase zeama. Adaugati pasta de rosii, boiaua de ardei si supa de legume sau de pui.
Lasati sa fiarba pana cand lichidul a scazut de jumatate. Adaugati atunci chifetelele si smantana. Amestecati bine pana cand smantana se omogenizeaza in sos. Mai lasati sa fiarba 5 minute.
Dupa ce a fiert sosul 5 minute opriti focul. Amestecati stroganoff-ul cu pastele, acoperiti cu un capac si lasti sa stea 3-4 minute apoi serviti preparatul.