O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.

Termeni si conditii de utilizare

Toate paginile acestui site respectiv continutul acestora, incluzand design, grafica si text, sunt proprietatea S.C. Smart Business S.R.L.

Atat persoanele cat si proprietarii site-urilor web care ofera spre comercializare sau republicarea continutului site-ului detinute de S.C. Smart Business S.R.L. fara acordul scris al S.C. Smart Business S.R.L. vor fi actionate in instanta pentru incalcarea Legii nr. 8/1996 privind drepturilor de autor si drepturile conexe, modificata si adaugita prin urmatoarele acte normative: Legea nr. 285 din 23 iunie 2004 respectiv Ordonanta de urgenta 123 din 1 septembrie 2005.

Informatiile continute de acest site, au doar scop informativ. S.C. Smart Business S.R.L. nu ofera nici o garantie asupra exactitatii sau credibilitatii informatiilor publicate pe acest site. S.C. Smart Business S.R.L. nu accepta si nu isi asuma responsabilitatea in legatura cu continutul acestui site.

Accesarea si utilizarea acestui site este responsabilitatea utilizatorilor, S.C. Smart Business S.R.L. nu garanteaza ca utilizarea sau descarcarea de materiale de pe acest site nu va cauza pagube, pierderi de date sau infectare cu virusi informatici.

S.C. Smart Business S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru inexactitati sau omisiuni prezente pe acest site, de asemenea ne rezervam dreptul de a modifica informatiile publicate pe acest site, inclusiv termenii si conditiile de utilizare in orice moment si fara a anunta in prealabil aceste modificari.

S.C. Smart Business S.R.L. nu ofera nici o garantie a neintreruperii functionarii sau utilizarii acestui site si nu isi asuma responsabilitatea pentru informatiile postate pe acest site de terte persoane.

Acest site contine link-uri catre alte site-uri. Aceste link-uri sunt oferite doar ca titlu informativ si pot fi supuse modificarilor. S.C. Smart Business S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul sau termenii de utilizare asociate cu acele site-uri.

Utilizam companii de publicitate terte pentru a difuza anunturi cand vizitati site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informatiile (excluzand numele, adresa, adresa e-mail sau numarul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri si servicii care v-ar putea interesa.

Ca vizitator al acestui site sau client al firmei SC Smart Business SRL, recunoasteti ca ati citit, inteles si ati fost de acord cu termenii si conditiile de utilizare postate aici.

Acceptarea regulamentului

» Serviciile reteteculinare.com.ro sunt furnizate de compania SC Smart Business SRL, in calitate de proprietar si administrator al portalului, numai persoanelor care sunt de acord in totalitate cu termenii si conditiile expuse in prezentul regulament.
» Termenii si conditiile acestor servicii pot fi schimbati in orice moment de catre proprietar sau administrator, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Termenii si conditiile in vigoare sunt cei afisati pe situl reteteculinare.com.ro. In cazul in care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie sa inceteze imediat folosirea serviciilor oferite prin reteteculinare.com.ro.
» Administratorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca regulamentul de utilizare sau legislatia in vigoare. De asemenea, administratorul isi rezerva si dreptul de a indeparta informatiile abuzive sau ilegale publicate pe portal de catre utilizatori.

Descrierea serviciilor

» Portalul reteteculinare.com.ro ofera utilizatorilor servicii online, printre acestea numaranduse accesul la baza de date cu retete culinare si la newsletterul cu specific gastronomic. Toate serviciile oferite prin intermediul portalului sunt subiectul acestui acord de utilizare. Portalul si serviciile pot contine si publicitate sub toate formele posibile si legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare in buletine electronice etc), deoarece publicitatea este necesara portalului pentru finantarea serviciilor gratuite.
» Pentru a utiliza oricare dintre serviciile reteteculinare.com.ro, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (computer personal, echipamente de conectare etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum si de servicii puse la dispozitie de un furnizor de Internet (ISP). Costurile aferente conectarii si utilizarii conexiunii, precum si raspunderea pentru folosirea serviciilor de retea revin in totalitate fiecarui utilizator in parte. reteteculinare.com.ro nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, compania SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii infomatiilor publicate sau existente pe site-urile proprii. Ca utilizator, dvs. veti folosi informatiile furnizate de reteteculinare.com.ro pe propria dvs. raspundere, iar in cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate SC Smart Business SRL dvs. acceptati ca nu veti da in judecata compania.

Obligatii la inregistrare

Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si complete despre persoana sa atunci când completeaza formularul de inregistrare pe portal, la crearea unui cont de membru pe portal si la accesarea serviciilor. in cazul in care exista suspiciunea ca aceste informatii nu sunt reale, administratorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe portal. Restrictionarea accesului poate insemna stergerea contului si a tuturor informatiilor pe care acesta le contine, stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la toate serviciile.
De asemenea, utilizatorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe portal. SC Smart Business SRL nu are si nu poate avea nici o responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatorii portalului.
Contul de membru, parola si securitatea datelor
Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul va primi un cont si o parola unice pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra numelui de cont si a parolei asociate. De asemenea, utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, din orice motive, SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o responsabilitate fata de eventualele consecinte.
Utilizatorul trebuie sa anunte administratorul portalului de indata ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizata a contului sau.
SC Smart Business SRL a luat toate masurile care le stau la dispozitie pentru a asigura securitatea portalului si a informatiilor de pe acesta. Totusi, securitatea portalului nu poate fi garantata, motiv pentru care SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o responsabilitate in acest sens.

Obligatiile utilizatorului

Utilizatorul este responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarca si punerii la dispozitie in mod public pe contul oferit de companie.
Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, românesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
c) sa nu publice materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;
d) sa nu publice continut explicit sexual sau avand conotatie sexuala;
e) sa nu publice materiale care contin virusi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intentia de a altera, distruge sau afecta in orice mod informatii sau sisteme informatice;
f) sa nu promoveze sau furnizeze informatii care sa incurajeze incalcarea legislatiei sau a bunelor moravuri;

In cazul in care un utilizator e depistat ca a introdus pe reteteculinare.com.ro materiale asupra carora nu detine drepturi de autor (de la retete la comentarii articole, restaurante, fotografii etc.), utilizatorul va primi pentru fiecare unitate de continut care nu-i apartine o avertizare. La 5 avertizari (5 retete copiate, de exemplu), utilizatorul este suspendat din orice concurs in desfarsurare pe reteteculinare.com.ro si nu va mai avea dreptul de a concura la orice alt concurs desfasurat pe reteteculinare.com.ro timp de 1 an calendaristic.

Clasamentul utilizatorilor reteteculinare.com.ro reflecta atasamentul acestora fata de site, iar echipa reteteculinare.com.ro isi rezerva dreptul de a elimina orice utilizatori din acest clasament, dupa criterii obiective (lipsa de activitate pe o perioada indelungata, incalcarea repetata a regulilor site-ului, eliminarea din concursuri etc.).

SC Smart Business SRL poate impune utilizatorilor sai in orice moment anumite reguli de utilizare pentru oricare dintre serviciile sale.
Prin introducerea unui material in orice segment public sau privat de pe site, incluzand forumurile, bursa de securitate, baza de date cu firme, sectiunile de articole, stiri si noutati, ii garantati firmei SC Smart Business SRL dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor. De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa vizualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea materiale in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici.
Gustos.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre restaurante, postate pe acest portal.

Drepturi de proprietate intelectuala

SC Smart Business SRL autorizeaza utilizatorii sa vizualizeze si sa descarce materiale de pe portal doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. Continutul portalului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.

Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului portalului este dreptul exclusiv al proprietarului si administratorului, drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialelor reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.

Relatia cu firmele care fac publicitate pe site-urile administrate

Corespondenta, afacerile sau participarea la promotii ale companiilor de publicitate postate pe portal, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea utilizatorului si a entitatilor care furnizeaza respectivele bunuri sau servicii.

SC Smart Business SRL nu este raspunzator si nu vor fi trasi la raspundere pentru nici o pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate. Prin agrearea termenilor prezentului regulament acordati dreptul administratorului de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.

Atat retetele cat si continutul publicat de catre utilizatori pe siteul Gustos.ro poate fi folosit in scopuri editoriale in folosul siteului Gustos.ro.

Utilizatorii care posteaza continut text, fotografii si/sau materiale video pe site-ul www.reteteculinare.co.ro sub forma unor retete culinare, comentarii si/sau articole sau recenzii acorda proprietarilor Gustos.ro un drept de licenta neexclusiva gratuita pe termen nedeterminat. Cu privire la aceste materiale, administratorii Gustos.ro putand sa le foloseasca in mediul online sau print/offline, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor (citarea autorului). Aceasta licenta neexclusiva poate fi transferata tertilor in aceleasi conditii.

Politica de confidentialitate si protectia datelor

SC Smart Business SRL respecta toate drepturile care sunt prevazute in favoarea persoanelor vizate de prelucrarile de date personale de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: dreptul de acces la date, dreptul de informare, dreptul de interventie si dreptul de opozitie.
SC Smart Business SRL isi rezerva dreptul de a folosi datele colectate pe acest portal de la utilizatorii sai pentru imbunatatirea serviciilor pe care le furnizeaza. SC Smart Business SRL isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice datele lor personale (nume, adrese, numere de telefon etc) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare. De asemenea, SC Smart Business SRL isi rezerva dreptul de a face publice date statistice deduse din analiza informatiilor confidentiale, pentru a arata profilul utilizatorilor sai si isi rezerva dreptul de a oferi utilizatorilor serviciile si produsele unor furnizori terti, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrari; asemenea oferte pot fi facute de catre proprietar sau de catre administrator cu respectarea legislatiei in vigoare.

Facebook

Prin folosirea aplicatiei creata de reteteculinare.com.ro pentru pagina proprie (https://www.facebook.com/retetecculinare.com.ro) care pune la dispozitie descarcarea de carti de bucate in format electronic, utilizatorul isi da acordul pentru folosirea datelor introduse in scopul descarcarii cartii de bucate.

In cazul in care utilizatorul bifeaza casuta de abonare la newsletterul reteteculinare.com.ro, acesta isi da acordul sa primeasca notificari periodice din partea site-ului si se poate dezabona oricand de la newsletter.

Datele furnizate de utilizator nu sunt prelucrate sau retinute de Facebook.com, ci doar de reteteculinare.com.ro in scopul descarcarii cartii electronice si, in cazul care se opteaza pentru acest lucru, pentru pentru abonarea la newsletter.

Obligatiile si raspunderea proprietarului si administratorului

» Portalul si serviciile asociate sunt disponibile avand aspectul, structura si continutul decise de proprietar si administrator. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea portalului si a serviciilor, dar SC Smart Business SRL nu se obliga sa tina cont de aceste sugestii.
» SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive. De asemenea, SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea din cauza intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe portal sau pe alte site-uri aflate in proprietate.
» Utilizatorii vor folosi informatiile existente pe portal pe propria raspundere, iar SC Smart Business SRL nu pot fi facuti raspunzatori de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de catre utilizator a informatiilor de pe portal.
» SC Smart Business SRL nu garanteaza credibilitatea, acuratetea sau caracterul complet al informatiilor publicate de catre utilizatori si nu gireaza in nici un fel parerile exprimate de catre utilizatori.
» SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.
» In cazul serviciilor platite, pentru perioada in care serviciul a fost inaccesibil pentru utilizator din motive care tin de portal, administratorul se obliga sa prelungeasca perioada de utilizare a serviciului cu o durata egala cu cea in care serviciul nu a fost disponibil.
» Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, SC Smart Business SRL nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. In eventualitatea unei dispute intre utilizatori, SC Smart Business SRL este absolvit de orice raspundere sau despagubire directa sau indirecta, de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.
» Deoarece informatiile publicate de catre utilizatori pe portal pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte sau pot contine inexactitati sau erori, iar SC Smart Business SRL nu are obligatia legala de a verifica aceste informatii, acestia nu garanteaza veridicitatea, exactitatea, buna credinta ori caracterul complet ale acestor informatii.
» SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale, in cazul stergerii, pierderii sau imposibilitatii de a stoca informatii din orice motive tehnice care pot aparea din cauze interne sau externe.
» SC Smart Business SRL nu isi asuma nici o responsabilitate fata de furnizarea unor informatii incorecte, incomplete sau neactualizate pe site-urile sale sau fata de intarzierile care pot aparea.
» SC Smart Business SRL nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor Gustos.ro, corectitudinea informatiilor publicate sau securitatea serviciilor sale. De asemenea, SC Smart Business SRL nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.
» SC Smart Business SRL isi rezerva dreptul de a modifica sistemul reteteculinare.com.ro fara notificarea prealabila a utilizatorilor acestuia.

Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii

Site-ul reteteculinare.com.ro poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri sau alte surse de informare. Deoarece SC Smart Business SRL nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, utilizatorul ia la cunostinta si este de acord ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea acestor site-uri si nu garanteaza si nu sunt responsabili pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe aceste site-uri sau surse de informare.
Mai mult, utilizatorul recunoaste si este de acord ca SC Smart Business SRL nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau surse.
Sugestii pentru utilizarea serviiciilor
Pentru a putea naviga fara probleme in paginile acestui site, va sugeram:
– sa folositi o rezolutie de minim 800×600 pixeli si adancime de culoare de minim 16 biti;
– sa permiteti browser-ului dumneavoastra sa accepte cookie-uri; cookie-urile pe care le descarcati de pe acest site sunt citite doar in paginile acestui site si nu contin informatii din care sa poata fi trase concluzii privind preferintele, optiunile sau comportamentul dumneavoastra online;

Incheierea acordului

» SC Smart Business SRL isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat conditiile mentionate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*