O reteta pe care am primit-o de la una dintre prietenele mele din Malta, este o reteta cu specific italian, mai precis sicilian.
Iata de ce avem nevoie:
1 kg carne de miel fara os (pulpa), o ceapa, sare si piper, 50 ml ulei de masline, 3-4 fileuri de anshoa, 1 morcov mare, 1/2 legatra frunze de teleina, 2 catei de usturoi, 1 ardei rosu iute sau dulce dupa preferinta, o mana de cimbru proaspat sau 1/2 lingurite cimbru uscat, 300 ml vin alb, 1 lingura de otet de vin alb, 3 cartofi, 500 g rosii chery, 250 ml supa de legume, 1 cana de mazare.
Mod de preparare:
Puneti uleiul intr-o cratita la incins, puneti fileurile de anshoa si lasatile 10-20 de secunde sa se topeasca in ulei.
Taiati carnea de miel in cubulete presarati-le cu sare si piper apoi puneti-le in ulei si lasatile sa se prajeasca pana cand isi schimba culoarea pe toate partile.
Curatai morcovul si ceapa apoi taiatai-le cubulete si puneti-le peste carne, amestecati si lasati 2-3 minute sa se caleasca.
Taiatai coditele de le frunzele de teline, usturoiul zdrobit, cimbrul, ardeiul iute adaugatile si pe acestea in tigaie, puneti vinul si otetul de vina apoi lasati sa fiarba 20 minute acoperite cu un capac.
Adaugati cartofii taiati cuburi mai mari, potriviti de sare si piper, puneti rosiile chery, supa de legume, reduceti focul, acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic 40 de minute. Daca folositi mazare proaspata adaugati-o iainte cu 20 de minute sa fie gata tocana. daca folositi din conserva o adaugati inainte cu 5 minute sa fie gata mancare. mazarea congeleata se adauga ininte cu 10 minute sa fie gata tocana.
Cand este gata tocana serviti-o cu frunze de telina tocate marunt si paine proaspata.