O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort cu dovlecei si crema de lamaie

tort-cu-dovlecei-si-crema-de-lamaie
Aceasta reteta este inspirata din cartea vestitei Nigella Lawson, pe care o putem vedea la TV pe canalul TV Paprika. Am vrut neaparat incerc reteta deoarece mi- s-a parut ciudat aceasta combinatie, dar ca si alte retete ale Nigellei a iesit o bunatate.

Ingrediente:
3-4 dovlecei medii
2 oua
1 esenta de vanilie
110 ml ulei
150 g zahar
350 g faina
1 praf de copt

Pentru crema:
4 lamai
300 g zahar
200 g unt
4 oua
sucul de la 3-4 lamai
un pic de sare
2 linguri de amidon de porumb
Pentru glazura:
250 g crema de branza
150 g zahar pudra
1-2 lingurite zeama de lamie
2 -3 linguri de fistic tocat sau alune pentru decor

Mod de preparare:

Blaturile le preparam astfel:
Radeti dovleceii spalati si curatati la capete pe razatoarea mare apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati bine. Impartiti compozitia in doua parti egale. Tapetati o tava mai mica, 20 cm, rotunda cu hartie de copt si turnati o parte din compozitie in tava, nivelati cu o spatula. Coaceti pe rand cele doua blaturi apoi lastai-le sa se raceasca.

Crema:
Se rade coaja de la cele 4 lamai apoi se storc de zeama intr-un bol printr-o sita.
Amestecati zaharul cu coaja de lamaie intr-un robot de bucatarie apoi adaugati untul si spumati bine adaugand cate un ou pe rand si cate un pic din zema de lamaie. Adaugati si amidonul apoi puneti compozitia care va arata taiata pe fo c si amestecati continuu pana cand untul se topeste si toata compozitia se leaga intr-o crema pufoasa si galbena. ndaugati un pic de sare si lasati sa se raceasca crema dupa ce s-a ingrosat. Lasati crema sa se raceasca.

Glazura o preparam astfel:
Puneti branza cu zaharul si zeama de lamaie intr-un bol apoi cu un mixer spumati bine crema.

Asamblarea:
Puneti un blat pe un platou umpleti-l cu crema de lamaie apoi puneti celalalt blat. Turnati crema de branza deasupra apoi presarati fistic sau alune peste tort.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.