O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort Red Velvet cu crema de branza

Tort-Red-Velvet-cu-crema-branza
Un tort super delicios, super aspectos si simplu de preparat, este perfect pentru orice ocazie. In aceasta reteta va prezint varianta cu crema de branza imbracat in crema de unt cu branza, per total un rasfat.

Ingrediente:
Pentru blat:

185 g unt
155 g zahar
2 oua
165 g faina alba cernuta
2 linguri cacao
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
125 ml lapte batut
2 linguri colorant alimentar rosu

Pentru crema de branza
250 g crema de branza
70 g zahar
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri apa fierbinte
1 1/2 lingurita gelatina
300 ml frisca

Pentru crema de unt cu branza:
250 g crema de branza
60 g unt
80 g zahar praf
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Mai intai pregatim blatul astfel:
Puneti untul intr-un bol apoi cu un mixer spumati-l bine, adaugati zagarul pudra si cate un ou pe rand mixand continuu.
Separat in alt bol cerneti faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si bicarbontul. Adaugati faina cenuta la untul spumat impreuna cu colorantul alimentar si laptele batut. Mixati pana cand se incorporeaza bine faina in unt iar toate ingredientele se omogenizeaza bine.
Puneti compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelati si bagati tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a copt blatul lasati-l sa se raceasca complet.

Crema de branza:
Puneti branza si zaharul intr-un bol si mixati cu mixerul 1 minut. Separat dizolvati gelatina in cele 2 linguri de apa fierbinte dupa care adaugati-o la branza, mixati 30 de secunde.
Separat bateti frisca spuma apoi amestecati-o cu crema de branza.

Crema de unt cu branza se prepara astfel:
Spumati bine untul apoi adaugati branza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Mixati 1 minut sau pana cand obtineti o crema omogena si spumoasa.

Montati tortul astfel:
Taiati blatul in 2 parti egale. Pastrati farmiturile.
Tapetati o tava cu folie alimentara apoi puneti o parte din blat apoi jumatate din cantitatea de crema iar un blat si iar crema. Bagati tortul in frigider pentri 1 ora.
Dupa ce a stat in frigider tortul scoateti-l din tava apoi imbracatil in crema de unt cu branza si presarati pe margini farmiturile de blat.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.