O reteta rapida, perfecta pntru cina sau un pranz in graba toytul este gata in 15 minute. Combinatia dintre vinete si mozzarela este perfecta daca mai adaugi si o lingurita de pesto de menta sau busuioc devine preparatul perfect.
Ingrediente:
2 vinete
250 g mozzarella proaspata
1 legatura de menta sau busuioc la alegere
50 g nuci
50 ml ulei de masline
sare si piper dupa gust
Mod de preparae:
Spalati bine vinetele apoi taiati-le rondele de circa 1 cm – 1.5 cm. Ungeti feliile de vinete cu ulei de masline si presarati-le cu sare chiar inainte de a le pune pe gratar. Taiati doar cate felii de vinete va intra pe gratar odata.
Prajiti bine vinetele pe ambele parti.
Intre timp preparati pestoul astfel:
Puneti menta sau busuiocul impreuna cu nucile, si uleiul intr-un robot de bucatarie. Mixati pana cand obtineti o pasta. Eu am folosit pesto de menta pentru acest preparat dar dumneavoastra puteti folosi pesto de busuioc.
Stoarceti mozzarela de zer apoi taiati-o felii. Cum sunt gata feliile de vinete incepeti sa faceti turnuletele astfel:
Puneti o felie de vanata 1/2 lingurita de pesto apoi o felie de mozzarella si tot asa in functie de cat de inalt vreti turnuletul.
Procedati la fel si cu celelalte turnulete. Eu din cele doua vinete am facut 5 portii.
Pana cand le preparati pe toate acoperiti-le pe cele facuet deja cu o folie de aluminiu.