O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Umplutura in aluat foietaj

umplutura in aluat
[adsense float=’left’]Umplutura in aluat foietaj

Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj din comert
maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi, plamani)
8 oua fierte
5 oua crude
1 ou pentru uns deasupra
1/4 paine inmuiata
sare, piper, boia
2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Se spala si se curata maruntaiele mielului, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ouale se pun la fiert cele 8 bucati, painea se pune la inmuiat.
Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa se raceasca apoi se toaca cubulete. Ouale se curata si se taie la fel cubulete. Painea inmuiata se stoarce. Cele 5 oua se sparg si se bat cu sare si piper.
Se amesteca toate ingredientele si se potrivesc de sare si piper.
Se unge o tava cu ulei, se desface aluatul din ambalaj, se intinde putin si se pune in tava, eu am folosit o tava rotunda dar nu e neaparat nevoie, apoi se lasa un pic mai mult aluat pe margine, apoi se toarna compozitia peste aluat si se pune o alta foaie deasupra. Marginile care au ramas mai marei se rotesc inspre interior. Se unge cu ou deasupra, se da la cuptor circa 40 de minute la 180 grade. Pentru a fi siguri ca umplutura este coapta si in interior se face proba scobitoarei( se inteapa cu o scobitoare umplutura in mijloc daca acasta este curata umplutura este gata, daca raman urme pe ea mai dam la cuptor putin.
Dupa ce s-a copt umplutura o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o portionam.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.