Azi vreau sa va prezint o reteta pe care am invatat-o de la o prietena care a stat mai mult timp prin Asia. Este o reteta de castreveti murati in saramura cu orez, mac seminte de susan. Cand i-am gustat prima data nu mi-a vent sa cred ce buni sunt. Iata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
2 catei de ustruroi
2 linguri de susan
1 lingura orez maruntit
2 linguri de mac
1 ceapa taiata marunt
1 lingura sare
4 castraveti mai marisori
2 linguri de marar
1/2 cana de otet din vin alb
Mod de preparare:
Intr-o tigaie puneti uleiul la incalzit apoi adaugati usturoiul si prajiti-l putin pe toate partiel. Dupa ce s-a prajit il scoateti pe o farfurie si-l l;asati sa se raceasca.
In alta tigaie uscata puneti susanul si macul la foc mediu si prajiti putin. Intr-un borcan mai mare care se inchide ermetic puneti mararul si ceapa taiata solzisori apoi puneti semintele coapte si usturoiul taiat felii.Spalati castravetii si taiatii in 4 sau 6 depinde cat de grosi sunt castreveti. Puneti feliile de catravete vertical in borcan. Bagati atatea feli de castravete cat incap, apoi puneti sarea si otetul intr-o cana si amestecati pana cand se topeste sarea dupa care turnati otetul peste castreveti in borcan. Puneti capacul peste borcan si agitati bine borcanul.
Nu va faceti griji daca otetul nu acopera toti castrevetii deoarece sarea va extrege sucul din castreveti. In imagine puteti observa doua borcane unul este pe jumatate plin, asa arata cand preparati castrevetii si unul plin de saramura asa arata dupa o noapte de stat castrevetii.
Lasati borcanul sa stea cel putin 6 ore dar cel mai bine ar fi sa-l lasati peste noapte. Dupa ce s-au murat bagati borcanul in frigider.
Pentru cei carora va plac muraturile picante puteti sa adaugati un ardei iute sau fulgi de chily.
Serviti castrevetii ca si muratura alaturi de perparate de baza sau aperitive.
photo :http://ahappyfooddance.com/everything-bagel-spice-dill-pickles/