O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Placinta de Pui cu Ciuperci si Smantana

Placinta de pui cu ciuperci si smantana

Placinta de pui cu smantana, o noua retete delicioasa daca apreciezi carnea de pui, ciupercile si smantana. Combinatia este bestiala, crocanta, aromata si cremoasa.

Multe dintre noi ne tot intrebam ce sa facem cu carnea de pui care ne ramane de la supa de pui in afara de salata de beuf, pui pane sau simpu sa o prajim putin, ei bine iata o idee super usoara si delicioasa, placinta cu carne de pui ciperci si smantana. Are o umplutura aromata si super cremoasa.

Este un preparat care se face foarte repede si usor, la aceasta placinta se pot folosi trei feluri de aluat unul fraged clasic pt American pie, foi de placinta sau foietaj pe care le gasim in magazin. Eu de aceasta data am folosit aluatul foietaj pentru ca il aveam la indemana dar la fel de buna iese si celelalte doua aluaturi foile de placinta sau aluatul fraged.

Avantajul la foile de placinte este faptul ca acestea fiind foarte subtiri vom obtine o textura mai crocanta plus aportul de calorii este mult mai mic.

Foietajul este putin mai caloric dar delicios.

Placintele cu tot felul de umpluturi sunt foarte populare in Statele Unite, ei au o multitudine de combinatii atat sarate cat si dulci.

In urmatoarele randuri va voi prezenta ingredientele si modul de prerparare exact al acestei placinte. Pentru aceasta reteta avem nevoie de o tava de 20\30 cm tapetata cu hartie de copt.

Ingrediente

  • 850 g carne de pui fiarta (eu am avut un pui intreg de casa, dar voi puteti folosi doar pulpe sau pieptul de pui)
  • 300 g ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 500 g ciuperci
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 500 g smantana 20% grasime
  • 4 oua
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura cu varf de faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 pachet de foietaj

Mod de Preparare: Placinta de Pui cu Ciuperci si Smantana

Mai intai de toate am curat ceapa si usturoiul apoi ceapa o taiem solzisori si o calim in 100 ml ulei, adaugam putina sare, puteti sa taiati ceapa si cubulete nu e nici o diferenta. Curatam si taiem ardeiul cubulete si il calim alaturi de ceapa.

Cand ceapa si ardeiul s-au calit adaugam ciupercile taiate dupa preferinta, (eu le-am taiat cubulete mici ca sa nu le simta fetele care nu se prea dau in vant dupa ciuperci) si usturoiul lasam sa se caleasca bine cupercile amestecand din cand in cand. Este gata cand s-a evaporta toata apa lasata de ciuperci, lasam ciupercile cu ceapa si ardei sa se raceasca.

Intre timp curatam carnea de pui de pe oase, o taiem cubulete si o punem intr-un bol.

dezosare pui

Dezosam puiul

Separat intr-un castron punem faina apoi ouale amestecam bine cu un tel, punem smantana, sarea si piperul amestecam foarte bine cu telul pana cand s-a omogenizat compozitia. Turnam compozitia de smantana cu oua peste carnea de pui adaugam patrunjelul tocat marunt si ceapa calita si racita. Amestecam bine cu o spatula ca sa omogenizam compozitia.

pui cu smantana

Preparam puiul cu smantana.

Tapetam o tava de 20 pe 30 cm cu hartie de copt.

Asamblarea si Coacerea

Din pachetul de foietaj luam o foaie o desfacem si cu ajutorul unei sucitori intindem usor foaia cat sa o potrivim cu tava. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia de carne de pui nivelam si o dam deoparte pana cand intindem si a doua foaie pe care o punem peste compozitie. O intepam usor cu o furculita din loc in loc.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 175 grade cu treapta de jos si ventilatie a cuptorului pornite. Timpul de coacere poate sa difere cu cateva minute in fuctie de fiecare cuptor.

Dupa ce placinta s-a copt o lasam sa se raceasca putin inainte de a o felia.

Servirea Placintei

O putem servi si rece nu e nici o problema.

Cu un cutit foarte ascutit am taiat placinta in patrate aproximativ de 10/10 cm si am servit- cu smantana deasupra si salata.
In loc de smanatana simpla se mai poate servii cu iaurt grecesc sau cu Salata Tzatziki.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.