Salata Tzatiki isi are originea in Frumaosa Grecie, este cunoscuta datorita gustului racoritor si revigorant pe care il confera preparatelor picante. Se poate folosi si ca sos pentru burgeri, shaorma etc. Aceasta reteta o am de la buna mea prietena grecoaica Anastazia, este reteta originala din strabuni.
Ingrediente:
2 castraveti fabio proaspeti
2 catei de usturoi
400-500 g iaurt grecesc, gros
1/2 legatura marar proaspat
1-2 lingurite zeama de lamaie
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Castaravetii se spala se curata de mijlocul cu seminte, deoarece aceea este partea cea mai apoasa. Se dau pe razatoarea mare, se adauga un pic de sare si se lasa 10 minute sa stea dupa care se storc castravetii bine si se pun intr-un castron. Cateii de usturoi se curata si se dau pe razatoarea mica sau se zdrobesc, mararul se spala si se toaca marunt. Usturoiul, mararul, zeama de lamaie si iaurtul se adauga la castraveti, se amesteca bine si se potriveste de sare si piper. Este o garnitura excelenta la fripturi condimentate, gratare sau ca atare, iar pe timp de vara este foarte racoroasa. Pofta buna!