Reteta de azi este una extrem de delicata, delicioasa, frageda si aromata. Fica mea cea mica le-a denumit pasarele deoarece sunt foarte usoare se topesc in gura.
Aceasta reteta o prepar cu ocazia tuturor sarbatorilor de iarna si a celor pascale negresit. Sunt fursecurile preferate ale familiei mele in special a ficelor mele.
Fursecurile pot fi dulci sau sarate si reperezinta un snack delicios oricand.
Primele atestari ale fursecurilor dulci este din timpul persilor, ei fiind printre primi care au folosit trestia de zahar.
Fursecurile in general sunt preparate de patiserie care au la baza faina, untul si galbenusuri de ou. Deci nu sunt preparate dietetice dar sunt delicioase. Sunt perfecte de luat in drumetii, in vacante si de pus ca si ujina la scpala sau gradinita dar nu numai. Au un termen de valabilitate indelungat si sunt foarte satioase.
Iata de ce avem nevoie pentru aceste delicioasa pasarele:
Pasarele cu nuca – Reteta
-
Ingrediente:
- 300 g faina
- 8 galbenusuri
- 250 g unt
- un pic de sare
- 8 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca
- o ciupitura de sare
Pentru aluat:
Pentru bezea
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un bol alaturi de unt, sare si galbenusurile de ou. Amestecati bine pana cand obtineti un aluat moale si lipicios. Cand este omogen aluatul puneti-l intr-o folie alimetara si bagati-l in firgider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce aluatul s-a intarit bateti albusul cu putina sare si cu cele 150 g dezahar pana cand obtineti o bezea tare.
Macinati nuca apoi incorporati-o in albusurile batute spuma cu ajutorul unei spatule. Amestecam usor de sus in jos cu miscari ample sa nu scoatem aerul din albusuri.
Din aluat faceti bilute cat un ou de prepelita, trebuie sa va iasa 75-80 de bilute.
Puneti hartie de copt pe o tava mare de cuptor.
Porniti cuptorul pentru perincalzire cuptorul la 180 de grade.
Fiecare biluta intindeti-o cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire sub forma de cerc.
Puneti o lingurita de albus de ou cu nuca in centru apoi luati marginea de sus si puneti-o peste albus apoi luati partea de jos si o puneti peste partea de sus apoi strangeti usor marginile. Trebuie sa arate ca si bomboanele pentru brad ul de Craciun.
Puneti pasarelele astfel formate pe tava tapetata cu hartie de copt lasand sptiu intre ele, pentru ca vor creste.
Bagati tava in cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margini.
Dupa ce s-au copt pasarelele, lasati-le pe tava sa se raceasca 10 minute si abia apoi pudrati-le cu zahar pudra si le asezati pe un platou rasfirate pana se racesc complet.
Va doresc spor la munca. Pofta buna!