O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Mini Tarte cu pui

mini-tarte-cu-pui[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 piept de pui, fiert in apa si maruntit
2 oua
1 1/2 ceasca de legume congelate mixte
3 catei de usturoi tocat marunt
Branza Cheddar 1 cana
1 lingura ierburi mixte dupa preferinte
1/2 lingurita piper
Sare dupa gust
Pentru crusta:
1 ½ cana Faina
1/2 cana de unt
1/4 cana de apa rece
1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190 grade.
Prima data faceti aluatul pentru crusta astfel: Puneti faina intr-un bol apoi adaugati sarea si untul, incorporati untul in faina, cand ati obtinut o compozitie sfaramicioasa, ca si nisipul, adaugati un pic de apa si fremantati. Cantitatea de apa difera in functie de calitatea fainii. Puneti aluatul in folie alimentara si bagati-l in frigider pentru 30 minute.
Intr-un castron amestecati pieptul de pui tocat marunt, legumele congelete, ouale, usturoiul, ierburile aromate pe care le preferati, piper, sare dupa gust si jumatate de cana branza cheddar.
Luati o tava de briose ungeti formele si tapetati-le cu faina.
Scoateti aluatul din frigider intindeti o foaie de aproximativ jumatate de centimetru apoi cu o cana taiati forme rotunde, cercuri. Puneti cercurile in forma de briose, aveti grija sa fie invetiti cu aluat si marginile.
Umpleti de treisferturi formele tapetate cu aluat apoi presarati branza cheddar deasupra. Puneti tava in cuptor pentru 15 minute, apoi verificati daca sunt coapte tartele. Le scoateti din cuptor si le lasati sa se odihneasca 3-4 minute in forme apoi le scoateti. Se servesc calde.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.