O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Chifle in forma de iepurasi

chifle-in-forma-de-iepurasiAceasta reteta de chifle o folosesc atat de paste cat si de craciun. Singura diferenta o face forma pe care o dau aluatului de paste facem iepurasi ca cei din imagine iar de craciun braduti si oameni de zapada. Este o activitate perfecta pe care o puteti face intr-o sambata alaturi de copii dumneavoastra.

Ingrediente:
10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
650 g faina
120 ml apa calda
120 g unt
2 linguri miere
3 oua + 1 ou pentru uns
250 ml lapte
1 lingura otet de mere
1 lingurita sare
1 lingura ulei de floarea saoarelui.

Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in apa si un pic de miere. In bolul unui mixer spumati untul cu mierea apoi adaugati cate un ou pe rand, otetul, otetul si drojdia. Mixati pana cand ingredientele s-au combinat.

Amestecati sarea cu faina intr-un bol apoi adaugati compozitia de oua, unt etc. framantati pana cand obtineti un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini. Aluatul trebuie sa fie moderat de moale. Daca vi se pare ca este prea moale mai adaugati putina faina.

Dupa ce ati framantat aluatul acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l sa dospecasca 1 ora.

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava cu hartie de copt.
iepurasi2
Dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in 26 de bucati. Rulati aluatul intr-o bila mare apoi strangeti usor astfel incat sa formati un cap mic si corpul mai mare.

Ca sa facem urechile iepurasului putem proceda in doua feluri una cu ajutorul unei foarfece ciupim usor din capul iepurelui si a doua, pe care am folosit-o si eu a fost mai distrectiv pentru fetele mele, rulam intr-un snur subtire putin aluat luat de pe burtica iepurasului, facem doua inelase din jnur si le prindem de capul iepurasului cu ajutorul unei scobitoare.

Ochii ii facem cu o scobitoare intepand usor aluatul. Procedam astfel pana cand terminam toti iepurasii. Lasam tava acoperita cu un prosop uned 10 minute sa dospeasca apoi ungem cu putin ulei deasupre iepurasii si bagam tava in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.