O salata de primavara colorata, apetisanta si foarte gustoasa. Nu necesita mult timp iar ingredinetele respecta regula de baza in nutritie “cu cat mancarea este mai colorata (in mod natural) cu atat este mai sanatoasa”.
Ingrediente:
1 conserva in ulei de masline, cateva fire de asparagus, 2-3 cepe verzi, 1 legatura de ridichi de primavara, 1 dovlecel, 1 ceapa rosie, cateva masline, rosii chery galbene si rosii, morcovi baby, 1 castrevete, capere, mazare verde fiarta si scoasa in apa cu gheata, 2 oua fierte tare, 1 salata verde.
Pentru vinagretta:
2 linguri de otet de vin, 1 lingura de shalota tocata marunt, 1 lingura mustar dijon, 3 linguri de ulei de masline + uleiul din conserva de ton.
Mod de preparare:
Spalati bine legumele mai ales radacinoasele cu ajutorul unui burete.
Desfaceti frunze de salata verde si spalati fiecare frunza in parte apoi uscati-le cu un prosop. Curatai ouale fierte tari si taiati-le in 4.
Asparagusul puneti-l la fiert impreuna cu mazarea pentru cateva minute apoi scoateti-l intr-un castron cu apa rece si gheata.
Aranjati pe platou legumele in ordinea in care doriti apoi preparati vinagretta, desfaceti conserva de ton si stoarceti-o de ulei in vinagretta.
Pentru vinagretta amestecati toate ingredientele intr-un castron.
Serviti salata cu vinagretta alaturi.