Acest tort este perfect pentru sarbatorile de paste. Blatul pe care l-am folosit este cel cu morcovi iar crema este cu ciocolata preferata mea. Eu l-am facut si anul trecut si va spun sincer ca mi-a trecut cat ai zice peste.
Ingrediente:
250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, o ciupitura de sare, 2 lingurite de scortisoara, 1/2 lingurita nucsoara, 150 g zahar, 3 oua, 350 ml ulei, 1 esenta de vanilie, 2 morcovi mari rasi pe razatoarea fina, 1/2 conserva de ananas mica.
Crema de unt cu ciocolata reteta:
https://www.reteteculinare.com.ro/crema-de-unt-cu-ciocolata/
Oua colorate din martipan sau bomboane colorate.
Mod de preparare:
Intr-un bol combinatai bine faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si nucsoara apoi puneti-l deoparte.
In bolul unui mixer puneti zaharul, ouale, uleiul si vanilia apoi mixati bine. Adaugati treptat faina mixand in continuare, fixati mixerul la viteza mica pana cand incorporati toata faina, altfel o sa aveti o bucatarie pudrata. Dupa ce ati incorporat toata faina adaugati morcovul ras fin si ananasul zdrobit intr-un belender de mana sau vertical fara zeama.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi bagati tava in cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt blatul lasati-l sa se racesca complet inainte de al taia. Pentru tortul din imagine am preparat trei blaturi deoarece am vrut sa fie mai inalt dar dumneavoastra putrti sa-l preparati si dintr-un singur blat taiat in 3 parti egale. Dupa instructiunile de mai jos.
Preparati crema dupa reteta apoi cand s-a racit blatul taiat-l in 3 parti egale. Insiropati doua din cele trei bucati de blat cu siropul ramas de la ananas. Impartiti crema in 4 parti egale, una 2 pentru umplut tortul, una pentru acoperit tortul si una mai mica pentru decor.
Umpleti cu crema tortil apoi pe ultima foaie faceti o urma cu un castron mai mic. Scobiti tortul in mijloc apoi acoperiti-l cu crema si bagati-l in frigider pentru 1 ora.
Scoateti tortul din frigider, puneti crema ramas apentru decor intr-un con de hartie sau intr-un pos cu dui mic si tresati linii peste tort imitand crengutele din cuib.
Dupa ce ati ornat cu crema, puneti bomboanele in cuib si fixati o pasarica de martipan sau de jucarie pe cuib.
Daca vreti sa fie la fel de inalt ca al meu pregatiti de 3 ori aceasta reteta astfel obtineti 3 blaturi de circa 5 cm grosime fiecare. Al meu a iesit destul de inalt data viitoare voi dubla doar retata si voi coace 3 blaturi.