O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Mazare cu Galuste si Bacon

mazare-cu-galuste-si-bacon

Mazarea cu galuste si bacon este scaparea mea in situatii de urgenta deoarece este pe placul tuturor membrilor din familie si este rapida si super delicioasa. Se incadreaza la capitolul mancare in 30 de minute.

Nu am prea multe de spus despre aceasta reteta decat ca este una nemteasca din cate am inteles de la persoana de la care o am primit-o si Cel mai important si tot ce trebuie sa stiti este ca e delicioasa, ce poate fi mai bun decat baconul in combinatie cu orice aproape 🙂 cel putin la mine in familie daca este bacon in mancarea e “bestiala”.

Daca tot am laudat atata acest preparat sa trec la treaba si sa va spun ingredientele si modul de preparare al acestei retete.
mazare-cu-galuste-si-bacon

Reteta completa Mazare cu galuste si bacon

Ingrediente:

500 g mazare congelata sau proaspata cum aveti la indemana
1 ceapa
300 g bacon
2 linguri de ulei,
2 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
50 g unt.

pentru galuste:
3 oua mari
sare
150 g faina
vreau va spun ca faina poate sa fie plus minus 10-20 g in functie de marimea oualor.

Instructiuni de preparare:

Mai intai de toate punem o oala cu 2-3 litri de apa la fiert pentru galuste.

Pana fierbe apa pregatim galustele de faina astfel:

batem ouale bine cu sare apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat gros dar moale. Cand fierbe apa adaugam sarea. Cu o lingura pe care o bagam in apa fierbine luam putin din aluat si il punem in apa care fierbe. Continuam astfel pana cand terminam tot aluatul.

Eu folosesc o lingurita mica pentru ca nu vreau galustele foarte mari. pentru cei care aveti aparatul acela special pt galuste le puteti face cu acela.

Galustele sunt aproape gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Timpul de fierbere difera in functie de marimea si grosimea galustelor. Ca sa fiu sigura ca sunt fierte eu scot o galusca, de obicei una mai mare mai groasa si o tai in doua ca sa vad daca e fiarta in interior apoi o gust.

Cand sunt gata galustele le scurgem de apa ca si pastele si le punem fierbinti intr-un castron peste ele adaugam 50 g unt si amestecam bine ca sa ajunga pe toate galustele.

Aceste galuste se mai pot folosi si la papricasul de pui, in ciorbe, sau ca si garnitura la orice carne fripta.

Intr-o tigaie mai adanca, eu folosesc wok-ul, pun cele 2 linguri de ulei la incins. Taiem baconul bastonase potrivite si il punem la prajit pana se topeaste putin din grasime, aproximativ 2 minute. Intre timp tocam ceapa marunt si cand e bine prajit baconul punem ceapa. Calim bine ceapa pana cand devine usor translucida.

Cand este calita bine si ceapa adaugam mazarea, usturoiul feliat sau zdrobit la alegere si 1 cana cu apa 250 ml-300 ml. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana cand mazarea este aproape fiarta. Putem sa mai adaugam apa daca mazarea nu este fiarta bine si apa a scazut prea repede.

Cand mazarea este fiarta aproape complet adaugam galustele si mai fierbem inca 5 minute.

Cam aceasta a fost mancarea noastra rapida de mazare cu galuste si bacon de azi. Nu este ceva foarte complicat chiar din contra este simpla, rapida si delicioasa.

Sper sa incercati si aceasta reteta si daca va place astept comentariile voastre. Pofta buna!
Bucataria romaneasca

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.