[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 kg carne de pui
2 cepe mari
2 linguri ulei
2 linguri boia de ardei dulce
2 ardei grasi sau capia
sare si piper.
Pentru galuste:
3/4 pahar apa,
1 pahar faina,
2 oua,
100 g unt
sare
Mod de preparare:
Carnea taiata marunt se inabuse in ulei cu boia si sare. Se pun si ardeii taiati marunt. Se adauga cate un pic de apa pe masura ce scade se mai adauga cate un pic. Este gata cand carnea este fiarta bine.
Galustele pentru papricas le preparam astfel:
Se pune apa la fiert cu sare si ulei apoi cand fierbe se toarna toata faina odata, amestecand mereu. Se ia de pe foc, se mai amesteca putin si cand este doar calduta compozitia se amesteca cu ouale intregi. Se amesteca bine cu cate un ou pe rand. Se iau cu lingurita galuste si se pun in apa clocotita, se fierb pana se ridica la suparafata. Se adauga la papricas si se mai fierbe in sos inca 10 minute.
Galustele se mai pot prepara si astfel se amesteca 2 linguri de faina cu un ou, 2 linguri de unt, sare si cu ajutorul unei lingurita facem galuste pe care le fierbem in apa clocotita apoi le adaugam le paparicas.