[adsense float=’left’] Tort cu lamaie si ricotta
Ingrediente:
Pentru blat
6 oua
200 g zahar
1 pastaie de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie
1/2 lamaie
100 g faine OOO
70 g amidon de cartofi
un pic de unt si faina pentru uns forma
Pentru crema
400 g ricotta (se poate folosi si branza dulce de vaca)
100 g zahar
1 lamaie
3 linguri de smantana dulce sau frisca
Mod de preparare:
Ouale se separa in doua vase albusul in unul iar galbenusul in altul. In galbenus se adauga miezul de la pastaia de vanilie sau esenta, coaja rasa de la lamaie. Bateti galbenusul pana devine o spuma fina ca o crema. Separat amestecati faina cu amidonul.
Bateti albusurile spuma, iar cand supuma este tare luati 2-3 linguri si amestecati-le bine cu galbenusurile apoi adaugati restul de albus batut amestecand cu grija prin rasturnare cu o lingura in timp ce amestecati si faina cu amidon.
Ungeti cu unt o tava, apoi presarati cu faina. Turnati compozitia in tava si nivelati cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma.
Introduceti tava in cuptor si coaceti 30-35 minute la 180 grade. Dupa coacere scoate-ti blatul pe un grilaj si lasati-l la racit.
Prepararea cremei: puneti intr-un vas ricotta, zaharul, coaja rasa de lamaie amestecati totul bine pana obtineti o compozitie cremoasa apoi adaugati smantana proaspata si amestecati bine, apoi bagati compozitia in frigider la rece.
Montarea prajituri se face asfel: Crema de ricota se pune peste blat, se niveleaza apoi se da iar la frigider 1 ora dupa care se poate pune gelatina deasupra sau felii de lamaie.