O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sanatate

Alimentatia simpla si rationala

Bucataria simplificata si rationala este nu numai o necesitate vitala, dar ea constituie cel mai de seama si cel mai eficace tratament in prevenirea sau vindecarea diferitelor boli.
Adevaratul rol al medicului este prevenirea bolilor, mai mult decat vindecarea lor. Alimentatia simpla si rationala, cu alimente proaspat preparate, ajuta medicul in desavarsirea meseriei sale.
Persoanele care isi fac un punt forte in a se hrani mult, cu mancaruri complicate care cer multa munca, sau folosesc mancaruri semipreparate, fast food sunt cei mai mari dusmani ai organismului lor.
O zicala veche supune ca “omul isi sapa groapa cu dintii”. Bolile apar si nunt mai totdeauna o consecinta a meselor bogate, repetate, cu gigestie greoaie, cu acumulare de substante care supraincarca organismul, il intoxica si ii paralizeaza buna functionare. Bolile pot fi de asemenea o consecinta a unei supraalimentatii, care slabeste organismul incetul cu incetul, pana la distrugerea lui.
Pentru a avea un organism sanatos, pentru a prelungi viata si mentine tineretea, este absolut necesara o alimentatie corespunzatoare, simpla si rationala, unita cu o igiena perfecta, curatenie, soare, aer curat, exercitii fizice acestea toate ajutand la eliminarea depunerilor si toxinelor care otravesc organismul.

 

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.